foto: Zumapress/Scanpix
Austrālijā, gaidot sezonas pirmo "Grand Slam", ar Covid-19 saslimusi pret Sevastovu nesen spēlējusī spāņu tenisiste
Spānijas tenisiste Paula Badosa.
Citi sporta veidi
2021. gada 22. janvāris, 11:45

Austrālijā, gaidot sezonas pirmo "Grand Slam", ar Covid-19 saslimusi pret Sevastovu nesen spēlējusī spāņu tenisiste

Jauns.lv / LETA

Spānijas tenisistei Paulai Badosai Melburnā noteikta saslimšana ar Covid-19, atklāja pati sportiste.

Badosa, kura pirms divām nedēļām Abū Dabī "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā uzveica Anastasiju Sevastovu, kļuvusi par pirmo spēlētāju Austrālijā, kura oficiāli apstiprinājusi saslimšanu ar Covid-19.

Vietējās varas iestādes iepriekš ziņojušas, ka saslimšana ar vīrusu noteikta citiem četriem tenisistiem, bet "Australian Open" turnīra rīkotāji šo informāciju nolieguši.

"Šodien saņēmu pozitīvu Covid-19 atbildi," savā "Twitter" kontā raksta Badosa. "Nejūtos labi, un man arī ir simptomi, bet es centīšos pēc iespējas ātrāk atveseļoties. Esmu nogādāta viesnīcā, kur izolēšos speciālistu uzraudzībā."

Austrālijā izstrādātie Covid-19 ierobežošanas noteikumi nosaka, ka visiem turnīra dalībniekiem, ierodoties Austrālijā, divas nedēļas jāpavada izolācijā. Daļai no tenisistiem ir iespēja arī aizvadīt piecu stundu treniņus kortā katru dienu.

Adelaidā mītošajiem tenisistiem ir iespēja trenēties kortā, kamēr Melburnā dzīvojošajiem tādas nav. Līdz ar to 72 spēlētāji Melburnā trenēties var tikai viesnīcas istabiņā. Viņu vidū ir arī Aļona Ostapenko.

Šīs sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Austrālijā startēs 8.februārī.

Pirms nedēļas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Ernests Gulbis, kā rezultātā vīriešu konkurencē Latvija nebūs pārstāvēta.