foto: Zane Bitere/LETA
Hokeja federācija informējusi starptautiskos partnerus par Latvijas gatavību sarīkot visas pasaules čempionāta spēles
Latvijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
Hokejs
2021. gada 22. janvāris, 11:33

Hokeja federācija informējusi starptautiskos partnerus par Latvijas gatavību sarīkot visas pasaules čempionāta spēles

Jauns.lv / LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir gatava visu pasaules čempionātā hokejā paredzēto spēļu aizvadīšanai Latvijā, pauda LHF prezidents un valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, piebilstot, ka par to ir informēta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien Latvijas valdības sēdē tika iekļauts informatīvais ziņojums "Aktuālā informācija par 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu Latvijā", kas tika skatīts slēgtā kārtā. LHF prezidents Kalvītis sarunā ar LETA norādīja, ka jautājums tika izskatīts slēgtā sēdē un viņam nav tiesību atklāt sēdē notikušo.

Tomēr, komentējot LHF tālāko darbību, viņš pastāstīja, ka "savu pieteikumu organizēt visu čempionātu Latvijā mēs Starptautiskajai Hokeja federācijai esam iesnieguši, un tagad atliek vien gaidīt atbildi".

Kalvītis piebilda, ka tas var kļūt skaidrs kuru katru dienu līdz pat nākamās nedēļas vidum.

"Tas ir atkarīgs no tā, kad uz sēdi pulcēsies IIHF Padome," viņš skaidroja. "Ja saņemsim tiesības rīkot visas pasaules meistarsacīkšu spēles, runāsim par to, kā nodrošināt sacensību norisi," viņš teica.

Kā ziņots, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) atzinīgi vērtē IIHF Padomes sēdē lemto atņemt Minskai 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Vienlaikus premjers norādīja, ka no IIHF gaida papildu informāciju par turpmāko rīcību ar hokeja čempionāta rīkošanu.

Kariņš pirmdien žurnālistiem apliecināja, ka Latvija joprojām ir gatava nodrošināt hokeja čempionāta posmu, par kuru jau iepriekš panākta vienošanās. Taču gadījumā, ja IIHF piedāvās Rīgai rīkot čempionātu pilnībā, tad svarīgs būs jautājums par papildu izmaksām un kas tās segs. Tāpat būs svarīgs jautājums, vai Latvijā ir pietiekami daudz vietu, kur varētu norisināties hokeja spēles.

Patlaban vēl nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. IIHF Padome gan vēl izskatīs Latvijas kā līdzorganizētājas statusu. Iepriekš tika ziņots, ka pasaules čempionātu daļēji vai pilnībā varētu uzņemt Dānija vai Slovākijas galvaspilsēta Bratislava.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi ir uzņēmusi 2006. gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās