foto: EPA/Scanpix
Ķibermaņa atgriešanās trasē šajā nedēļas nogalē vēl nav gaidāma
Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis turpina ārstēt savainojumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 12. janvāris, 11:51

Ķibermaņa atgriešanās trasē šajā nedēļas nogalē vēl nav gaidāma

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ārstē savainojumu un šonedēļ vēl neatgriezīsies trasē, toties Pasaules kausa posmā Sanktmoricā startēs olimpiskais čempions Oskars Melbārdis un Ralfs Bērziņš, informē laikraksts "Diena".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gadu mijā Latvijas komandā tika konstatēti daži inficēšanās gadījumi ar Covid-19, bet vairums sportistu un apkalpojošā personāla tika atzīti par kontaktpersonām, kam jāievēro pašizolācija. Šī iemesla dēļ Latvija nebija pārstāvēta aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Eiropas čempionātā un bija plānots, ka latvieši nepiedalīsies arī šonedēļ Sanktmoricā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Tomēr, tā kā jauni saslimšanas gadījumi netika konstatēti, Latvija astoņu sportistu sastāvā devās uz Sanktmoricu, taču Ķibermanis savainojuma dēļ palika Latvijā.

"Mazajam Oskaram ir kājas apakšstilba muskuļa savainojums," "Diena" citē Prūša teikto. "Skatīsimies, kā šonedēļ mainīsies situācija. Iespējams, ka Ķibermanis startēs pēc Sanktmoricas jau nākamajā posmā Vācijas trasē Kēnigszē, bet pagaidām es to nevaru apgalvot."

Ārsti prognozējot, ka pilnīgai traumas izārstēšanai esot nepieciešamas četras nedēļas, tāpēc Ķibermanis sacensību apritē atgriezīsies piesardzības režīmā. Pavisam tuvu ir pasaules čempionāts bobslejā, kas Altenbergā sāksies 6.februārī.

Pirmdien Sanktmoricā bobslejisti nodevuši Covid-19 analīzes un visas bija negatīvas. Nākamais tests paredzēts ceturtdien.

Pasaules kausa turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.