foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix
Daugaviņš gūst vienīgos komandas vārtus "Vitjaz" zaudējumā
Hokejs
2020. gada 30. decembris, 22:23

Daugaviņš gūst vienīgos komandas vārtus "Vitjaz" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" svinētu uzvaru.

"Vitjaz" savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:0, 0:3, 1:2) atzina Maskavas "Dinamo" pārākumu.

Daugaviņš vārtus guva piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar atkārtotu iespēju panāca 1:5. Viņš trešdien uz ledus pavadīja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs šosezon piedalījies 38 spēlēs, kurās guvis 12 vārtus un asistējis vēl 22 precīzos metienos. Ar vārtu guvumiem viņš atzīmējies divos mačos pēc kārtas, bet pie rezultativitātes punktiem ticis trīs dueļos pēc kārtas.

Tikmēr vārtsargs Jānis Kalniņš trešo spēli pēc kārtas pavadīja uz rezervistu soliņa, kamēr viņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" mājās ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) uzveica Sanktpēterburgas SKA. Anderss Lindbeks "Jokerit" vārtos atvairīja 26 metienus.

Citā mačā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētajā Omskas "Avangard" komandā ar gūtiem vārtiem debitēja Krievijas hokeja superzvaigzne Iļja Kovaļčuks, kamēr Balašihā bāzētā komanda ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Jokerit" ar 45 punktiem 36 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kur "Vitjaz" ar 44 punktiem 41 duelī ir astotā. "Avangard" 40 cīņās iekrājusi 55 punktus, kas dod otro pozīciju Austrumos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.