foto: Publicitātes foto
Pludmales handbols iekļauts Eiropas spēļu programmā
Citi sporta veidi
2020. gada 23. decembris, 15:21

Pludmales handbols iekļauts Eiropas spēļu programmā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Handbola federācija (EHF) paziņojusi, ka, sākot ar 2023.gadu, pludmales handbols tiks iekļauts Eiropas olimpiskajās spēlēs jeb Eiropas spēlēs kā viena no sporta spēļu disciplīnām, trešdien vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Pēc pārrunām starp EHF prezidentu Mihaelu Vīdereru un Eiropas Olimpiskās komitejas prezidenta vietas izpildītāju Nīlsu Nīgārdu abas organizācijas parakstījušas līgumu par pludmales handbola iekļaušanu 2023.gada Eiropas spēlēs Polijā.

"Esam iepriecināti par pludmales handbola iekļaušanu. Šis ir nozīmīgs solis uz priekšu šim sportam pieaugušo līmenī, kā arī palīdzēs sporta veidam attīstīties kopumā", sacīja EHF prezidents Vīderers.

"Pirms diviem gadiem jau novērojām lielus pludmales handbola panākumus Starptautiskās Handbola federācijas rīkotajās jaunatnes vasaras olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās Buenosairesā, un ar šo iekļaušanu Eiropas spēlēs mēs turpinām mūsu sapni," piebilst Vīderers.

Eiropas olimpiskās spēles jeb Eiropas spēles ir starptautiskas sacīkstes daudzos sporta veidos, kurās piedalās sportisti no Eiropas valstīm. Pirmās Eiropas spēles notika 2015.gadā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, bet 2019.gadā tās norisinājās Minskā. Spēles notiek ik pēc četriem gadiem.

Spēļu norise tika apstiprināta 41.Eiropas Olimpiskās komitejas asamblejā, kas norisinājās 2012.gada 8.decembrī Romā. Eiropas spēles ir jaunākās no "kontinentālajām" spēlēm. Pirms tām jau bija notikušas Āzijas, Panamerikas, Klusā okeāna un Visāfrikas spēles.

2023.gada Eiropas spēles norisināsies Krakovā no 9. līdz 25.jūnijam. Tajās paredzētas sacensības 25 sporta veidos ar pludmales handbola debiju spēlēs.