foto: LETA
Skudra: viss ir spēlētāju galvās
Hokejs
2020. gada 21. decembris, 23:23

Skudra: viss ir spēlētāju galvās

Jauns.lv / LETA

Pirmdien piedzīvotais zaudējums, kā arī citas neveiksmes šosezon saistāmas ar Rīgas "Dinamo" spēlētāju psiholoģisko sagatavotību, nevis citiem faktoriem, pēc zaudējuma pret "Soči" vienību pēcspēles preses konferencē norādīja galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" mājās ar 5:6 (3:1, 1:1, 1:3, 0:1) papildlaikā piekāpās "Soči" komandai, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas komandā vārtus guva Roberts Bukarts, Jevgēņijs Gračovs, Gļebs Zirjanovs, Ernests Ošenieks un Lauris Dārziņš.

Galvenais treneris Pēteris Skudra kārtējo reizi norādīja uz komandas psiholoģiju, jo citādi šāda mača iznākumu, kurā uz brīdi pat bija trīs vārtu pārsvars, ir grūti izskaidrot.

"Nezinu, kuru reizi jau nospēlējam šādi! Kādu 25 varbūt," retoriski ar nožēlu vaicāja Skudra. "Tā spēlēt divus periodus, bet pēc tam desmit minūšu laikā atdot spēli..."

"Kā līderi iesāka trešo periodu, tā arī pirmās desmit minūtes spēlējām - diemžēl," piebilda Skudra. "Tā nav ne taktika, ne fizika. Jāspēlē uz komandas rezultātu. Par to esam runājuši jau neskaitāmas reizes. Ir jādara pareizās lietas."

Kā piemēru Skudra minēja hokejistu nesaprotamās darbības trešajā periodā, kad ripa pie pirmās iespējas tika mesta prom, nevis saglabāta kā tas bija iepriekšējos divos periodos. Šādi aspekti norāda uz psiholoģiskās sagatavotības vājo pusi.

"Pieci iemesti un arī tikpat zaudēti vārti. Grūti kaut ko komentēt. Viss ir spēlētāju galvās," pārliecināts bija speciālists. "Uzskatu, ka pirmajos divos periodos aizvadījām vienu no labākajām spēlēm šosezon, bet šajā līgā nedrīkst spēlēt tā, kā mēs to darījām galotnē."

Pēc šī mača "Dinamo" dosies izbraukumā, kur gada pēdējos trīs pāra datumos spēkosies ar Minskas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak" vienībām. 2021.gadu rīdzinieki iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

"Dinamo" ar 16 punktiem 36 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā. Rietumu priekšpēdējā pozīcijā esošā "Soči" aizvadījusi par cīņu vairāk, ir 12 punktu attālumā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.