Basketbols
2020. gada 15. decembris, 21:34

Adetokunbo ar "Bucks" vienojas par maksimālo līgumu uz pieciem gadiem

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Jannis Adetokunbo otrdien ar savu līdzšinējo komandu Milvoki "Bucks" panācis piecu gadu vienošanos par kopējo summu 228,2 miljoni ASV dolāru (187,6 miljoni eiro).

Vēl pagājušajā mēnesī NBA kuluāros cirkulēja baumas par Adetokunbo iespējamu došanos uz Dalasas "Mavericks", kur spēlē Kristaps Porziņģis.

Grieķu basketbolists šīs baumas kliedēja otrdien ar ierakstu savā "Instagram" kontā, kurā atklāj, ka panācis jaunu vienošanos ar savu šā brīža klubu.

Zināms, ka līgums noslēgts līdz 2025./26.gada sezonai, un tas ik gadu grieķi padarīs par vidēji 45,6 miljoniem ASV dolāru bagātāku. Tas ir līdz šim lielākais līgums NBA vēsturē.

Gadījumā, ja līdz pirmdienai "Bucks" piedāvājums tiktu noraidīts, Adetokunbo kļūtu par brīvo aģentu.

Jaunais līgums stāsies spēkā no nākamā gada vasaras. Viņam gan būs iespēja atteikties no līguma pēdējā gada, ja basketbolists nolems karjeru turpināt citur.

NBA noteikumi paredz, ka spēlētāji, kuri ar klubiem noslēguši "supermax" līgumus, saņem 35% no konkrētās komandas kopējo algu budžeta. Taču katrā nākamajā sezonā spēlētāja alga pieaug par aptuveni 8%.

Adetokunbo karjeras laikā divreiz ieguvis līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet pagājušajā sezonā viņu nosauca par labāko aizsardzības tipa spēlētāju.

2017.gadā grieķi atzina par visvairāk progresējušo spēlētāju NBA. Tāpat viņš četras reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

NBA sezona sāksies 22.decembrī.