foto: AFP/Scanpix
Dalasas "Mavericks" tomēr atbrīvos veterānu Barea
Hosē Huans Barea ilgus gadus bijis arī viens no Puertoriko izlases līderiem.
Basketbols
2020. gada 10. decembris, 14:32

Dalasas "Mavericks" tomēr atbrīvos veterānu Barea

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" atbrīvos saspēles vadītāju Hosē Huanu Barea, viņa vietā nolīgstot Kortniju Lī, ziņo ESPN.

"Mavericks" nesen ar 36 gadus veco Barea parakstīja līgumu uz vienu sezonu par 2,6 miljoniem ASV dolāru. Tādā veidā komandas īpašnieks Marks Kubans vēlējies pateikties basketbolistam par ieguldījumu klubā.

Barea plāno šosezon noslēgt karjeru, lai vēlāk uzsāku trenera gaitas. Viņš sevi labi apliecināja treniņnometnē, taču "Mavericks" rezerves saspēles vadītāja lomas vēlas uzticēt Džeilenam Bransonam un Trejam Bērkam.

Barea iepriekšējā sezonā 29 mačos vidēji guva 7,7 punktus un 3,9 reizes rezultatīvi piespēlēja. Barea karjeras laikā 11 sezonas pārstāvējis "Mavericks" komandu, 2011.gadā kļūstot par NBA čempionu. Viņš spēlējis arī Minesotas "Timberwolves" komandā.

Tikmēr 35 gadus vecais Lī "Mavericks" komandā pavadīja divas iepriekšējās sezonas, pēdējā no tām 22 mačos gūstot 4,5 punktus un veicot 1,3 rezultatīvas piespēles.

Viņam, tāpat kā iepriekš Baream, paredzēta liela loma ārpus laukuma.

Lī ar Porziņģi kopā spēlēja arī Ņujorkas "Knicks" komandā, taču abi basketbolisti maiņas darījumā nonāca "Mavericks" vienībā. Lī pārstāvējis arī Orlando "Magic", Ņūdžersijas "Nets", Bostonas "Celtics", Memfisas "Grizzlies" un Šarlotas "Hornets" komandas.

Jaunā NBA sezona sāksies 22. decembrī, bet jau piektdien tiks aizvadīti pirmie pārbaudes mači.