Basketbols
2020. gada 10. decembris, 10:21

Porziņģi pirms sezonas vērtē zemāk nekā gadu iepriekš; Bertāna pozīcijas iespaidīgi kāpušas

Jauns.lv

Latviešu basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns ieņem attiecīgi 41. un 61.vietu ESPN ekspertu pirms 2020./2021.gada sezonas veidotajā rangā.

Dalasas "Mavericks" zvaigznei Porziņģim, salīdzinot ar iepriekšējās sezonas rangu, ir neliels kritums no 34. uz 41.vietu.

"Porziņģis nav pabeidzis sezonu bez traumām un ceļgala operācijas dēļ nav gatavs uzsākt nākamo. Problēmas ar izturību ir galvenais, kas rada šaubas. Porziņģis var būt otrs labākais spēlētājs komandā, kas ir viena no pretendentēm uz titulu," raksta ESPN apskatnieks Tims Makmahons.

Tikmēr Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Bertāns ESPN rangā iekļuvis pirmo reizi karjerā.

""Wizards" deva Bertānam brīvību izpildīt tālmetienus, padarot viņu no rezervista par snaiperi. Tagad Vašingtonas komanda viņu atalgojusi ar piecu gadu un 80 miljonu ASV dolāru līgumu. Redzēsim, kāda veida "pick-and-pop" sadarbību viņš var veidot ar "Wizards" jauno saspēles vadītāju Raselu Vestbruku," atzīmē ESPN žurnālists Kevins Peltons.

Virs Porziņģa rangā ir Freds Vanvlīts (Toronto "Raptors"), bet zem - Nikola Vučevičs (Orlando "Magic"). Savukārt Bertāns ir starp Robertu Kovingtonu (Portlendas "Trail Blazers") un Bogdanu Bogdanoviču (Atlantas "Hawks").

ESPN šobrīd paziņojusi rangu no 100. līdz 11.vietai, kā pirmajam aiz desmitnieka paliekot Bostonas "Celtics" basketbolistam Džeisonam Teitumam.