foto: Emy/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Pasaules labākā tāllēcēja nolēmusi mainīt disciplīnu
Pasaules čempione tāllēkšanā Malaika Mihambo.
Citi sporta veidi
2020. gada 21. novembris, 16:13

Pasaules labākā tāllēcēja nolēmusi mainīt disciplīnu

Jauns.lv / LETA

Pasaules čempione tāllēkšanā Malaika Mihambo nākamgad Tokijas olimpiskajās spēlēs nolēmusi startēt 100 metru sprintā, norādījusi vieglatlēte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Starts noteikti ir plānots. Sapratu, ka man ļoti patīk sprints, bet apzinos, ka jāiegulda liels darbs, lai sasniegtu rezultātus," sarunā ar laikrakstu "Der Spiegel" atklāja sportiste.

Vieglatlētes labākais laiks 100 metru sprintā ir 11,21 sekundes, kas krietni atpaliek Vācijas vadošo vieglatlētu snieguma.

"Sprintā piedalās daudz labas vieglatlētes. Vērtējo starptautiskā mērogā, konkurentes ir galvas tiesu pārākas, tomēr esmu motivēta un ar nepacietību gaidu startu sprintā," skaidroja Mihambo.

Sportiste debijai sprinta distancē bija plānojusi gatavoties ASV pieredzes bagātā Karla Luisa vadībā. Covid-19 dēļ šo plānu īstenot neizdevās, tāpēc viņa treniņus turpina aizvadīt Vācijā.

"Covid-19 pandēmijas laikā esmu iemācījusies neizvirzīt lielus mērķus. Domāju par nākamo nedēļu, par to cik daudz vēlos trenēties un cik daudz spēlēt klavieres vai mācīties," uzsvēra pasaules čempione tāllēkšanā. "Mani mērķi pagaidām ir pietcīgi."

Mihambo pērn Dohā pasaules čempionātā uzvaru izcīnīja ar 7,30 metrus tālu lēcienu. Vēlāk viņu atzina par Vācijas gada sportisti.

Karjeras laikā Mihambo uzvarējusi arī Eiropas junioru čempionātā, Eiropas U-23 čempionātā, kā arī izcīnījusi bronzu un zeltu Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē. Mihambo arī uzrādījusi šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē - 7,03. Viņa ir vienīgā sportiste, kas šogad lēkusi tālāk par septiņiem metriem.