foto: EPA/Scanpix
Muļķīgi nobrucis Bogdanoviča darījums; "76ers" aizmaina Horfordu un iegūst trīskārtējo NBA čempionu Grīnu
Bogdans Bogdanovičs nevēlas nokļūt Milvoki "Bucks" komandā.
Basketbols
2020. gada 19. novembris, 10:37

Muļķīgi nobrucis Bogdanoviča darījums; "76ers" aizmaina Horfordu un iegūst trīskārtējo NBA čempionu Grīnu

Jauns.lv / LETA

Filadelfijas "76ers" trešdien maiņas darījumā ieguva trīskārtējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu Deniju Grīnu, uz Oklahomasitijas "Thunder" aizmainot Elu Horfordu, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Tāpat "76ers" ieguvusi Terensu Fergusonu, bet "Thunder" ieguvusi tiesības uz Eiropā spēlējošo Vasiliji Miciču, šī gada drafta 34. numuru (Teo Maledonu) un 2025. gada pirmās kārtas izvēli.

"76ers" pērnvasar  ar Horfordu noslēdza līgumu uz četriem gadiem par 109 miljoniem ASV dolāru. Horfords 67 spēlēs vidēji guva 11,9 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un 4,0 reizes rezultatīvi piespēlēja, taču neattaisnoja komandas liktās cerības uz viņa un Žoela Embīda duetu.

Savukārt 33 gadus vecais Grīns aizvadītajā sezonā Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par NBA čempionu. Regulārajā čempionātā viņš 68 mačos guva caurmērā 8,0 punktus un iekrāja karjeras rekordu pārtvertajās bumbās - 1,3. Vidēji 8,0 punkti viņam bija arī 21 izslēgšanas turnīra spēlē.

Grīns ir pēdējo divu gadu NBA čempions, pērn titulu izcīnot kopā ar Toronto "Raptors". 2014.gadā viņš pie čempiona gredzena tika, pārstāvot Sanantonio "Spurs".

Šonedēļ Grīns aizmainīts otro reizi. Vispirms viņš nonāca "Thunder" komandā, uz "Lakers" dodoties Denisam Šrēderam.

Jau vēstīts, ka "76ers" iepriekš iesaistījās maiņas darījumā arī ar Dalasas "Mavericks", kā rezultātā ieguva snaiperi Setu Kariju.

Tikmēr Sakramento "Kings" aizsargs Bogdans Bogdanovičs nav piekritis maiņai uz Milvoki "Bucks" un grasās kļūt par ierobežoti brīvo aģentu.

Bija paredzēts, ka "Bucks" Bogdanoviču iegūs "sign and trade" darījumā, kurā viņa iepriekš pārstāvētā "Kings" saņemtu Donti di Vinčenco, Ersanu Iljasovu un Devonti Džeilenu Vilsonu. Tāpat "Bucks" rīcībā nonāktu Džastins Džeimss.

28 gadus vecais Bogdanovičs aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 15,1 punktu.

Bija plānots, ka Bogdanovičs kopā ar jauniegūto Džrū Holideju stiprinās "Bucks" komandas kodolu ap Janni Adetokunbo.