foto: EPA/Scanpix
Uz spēcīgo Milvoki "Bucks" pārcelsies Bogdanovičs un Holidejs; "Nets" aizmaina virs Kuruca draftēto Musu
Serbu basketbolists Bogdans Bogdanovičs katrā savā NBA sezonā kļuvis arvien rezultatīvāks.
Basketbols
2020. gada 17. novembris, 11:26

Uz spēcīgo Milvoki "Bucks" pārcelsies Bogdanovičs un Holidejs; "Nets" aizmaina virs Kuruca draftēto Musu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) viena no vadošajām komandām Milvoki "Bucks" savā īpašumā iegūs Džrū Holideju un Bogdanu Bogdanoviču, ziņo ESPN. "Nets" aizmaina Musu uz "Pistons" Bruklina, 16.nov., LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Holideja iepriekš pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" pretī saņems Ēriku Bledso, Džordžu Hilu un draftu trīs pirmās kārtas izvēles.

30 gadus vecais Holidejs ir viens no labākajiem aizsargiem līgā. Iepriekšējā sezonā viņš vidēji mačā guva 19,1 punktu, atdeva 6,7 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un pārķēra 1,6 pretinieku piespēles.

Holidejam līgumā nākamajā sezonā paredzēti 25,4 miljoni ASV dolāru liels atalgojums, bet aiznākamajā - 26,3 miljoni.

"Bucks" komandai šis darījums ir nozīmīgs, lai pārliecinātu līgas vērtīgāko spēlētāju Janni Adetokunbo parakstīt maksimālo līgumu, jo viņam būs iespēja spēlēt kopā ar Holideju, Krisu Midlotnu, Bogdanoviču un Brūku Lopesu.

"Bucks" aizsargu Bogdanoviču iegūs "sign and trade" darījumā, kurā viņa iepriekš pārstāvētā Sakramento "Kings" saņems Donti di Vinčenco, Ersanu Iljasovu un Devonti Džeilenu Vilsonu. Tāpat "Bucks" rīcībā nonāks Džastins Džeimss.

Holidejs iepriekšējās septiņas sezonas pavadīja "Pelicans" komandā, kas viņu ieguva 2013.gada drafta vakarā, veicot darījumu ar Filadelfijas "76ers". Pirmajās trīs sezonās "Pelicans" vienībā Holidejs cīnījās ar savainojumiem, bet turpmākajos četros gados viņš sevi apliecināja kā viens no vadošajiem aizsargiem līgā.

Tikmēr 28 gadus vecais Bogdanovičs aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 15,1 punktu, izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas un atdeva 3,4 rezultatīvas piespēles.

Vēl no darījumos iesaistītajiem skaļākajiem uzvārdiem 31 gadu vecais Bledso atzīmējās ar 14,9 punktiem, 5,4 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām. Bledso palikuši trīs gadi līgumā, kas tika pagarināts pirms iepriekšējās sezonas par kopējo summu 70 miljoni ASV dolāru.

Savukārt 34 gadus vecajam Hilam līgumā palikuši divi gadi par 19,6 miljoniem dolāru. Viņš iepriekšējās sezonā bija labākais tālmetienu izpildītājs, realizējot 46% "trejaču", kā arī vidēji spēlē guva 9,4 punktus un bija nozīmīgs "Bucks" rezervists.

Tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinsa "Nets" aizmainījis uz Detroitas "Pistons" Bosnijas un Hercegovinas spēlētāju Džananu Musu, pirmdien savā "Twitter" vietnē vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Bosnietis uz Detroitu nosūtīts kopā ar 2021. gada jauno spēlētāju drafta otrās kārtas izvēli, pretī saņemot aizsargu Brūsu Braunu.

Musa, kas bija 2018. gada drafta 29. izvēle, ir daudzpusīgs 2,06 metrus garš basketbolists, kurš var spēlēt gan aizsarga, gan uzbrucēja pozīcijā. Savukārt mūsu Rodionu Kurucu tajā pašā gadā izvēlējās ar 40. numuru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bosnietim bija niecīga loma "Nets" komandā, savā pirmajā sezonā laukumā dodoties deviņās spēlēs. Vidēji mačā viņš laukumā aizvadīja vien 4,4 minūtes, gūstot 2,1 punktu un izcīnot 0,6 atlēkušās bumbas. Tikmēr otrajā sezonā viņš laukumā devās jau 40 regulārās sezonas mačos, kuros vidēji 12,2 minūtēs guva 4,8 punktus, izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli.

Musa savulaik tika uzskatīts par vienu no uzbrukumā talantīgākajiem jaunajiem basketbolistiem Eiropā.

Brauns Detroitas "Pistons" rindās spēlēja ievērojami lielāku lomu, kaut gan tajā pašā 2018. gada draftā tika izvēlēts vien ar 42.k opējo numuru.

Viņš 2019./2020. gada sezonā laukumā devās 56 mačos (43 pamatsastāvā), vidēji laukumā pavadīdams 28,2 minūtes spēlē. Tajās viņš guva 8,9 punktus, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas, 4 reizes rezultatīvi piespēlēja, 1,1 reizi pārķēra bumbu un bloķēja 0,5 pretinieku metienus.