foto: Maxim Grigoryev/TASS/Scanpix
Ilggadējais KHL hokejists pavadīs četrus gadus aiz restēm
Šobrīd 33 gadus vecais Igors Musatova savu hokejista karjeru beidza jau pirms trim sezonām.
Hokejs
2020. gada 3. novembris, 11:58

Ilggadējais KHL hokejists pavadīs četrus gadus aiz restēm

Jauns.lv

Kādreizējais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vairāku klubu spēlētājs Igors Musatovs notiesāts par krāpniecību lielos apmēros un nākamos četrus gadus būs spiests pavadīt aiz restēm, vēsta ITAR-TASS.

Musatovs, kurš savulaik Eirotūres posmos arī pārstāvējis Krievijas izlasi, veicis mahinācijas ar kriptovalūtu kopumā aptuveni 800 000 ASV dolāru (aptuveni 684 000 eiro) apmērā.

Maskavas pilsētas Peresņenskas apgabala tiesa lēma, ka Igoram Musatovam vispārēja režīma kolonijā būs jāpavada četri gadi. Kādreizējais sportists tika aizturēts pagājušā gada septembrī. Bijušais hokejists Maskavas centrā ticies ar kādu uzņēmēju, kurš nodarbojās ar ieguldījumiem.. Tikšanās laikā Musatovs pārliecināja uzņēmēju un pārdeva kriptovalūtu. Aizturētā advokāts sacīja, ka viņa klients neatzīst savu vainu.

Kādā no tiesas sēdēm Musatovs apgalvoja, ka notiekošais ir sarunāts un viņš spēs pierādīt savu nevainību.

Šī krievu hokejistam nebūt nav pirmā reize, kad sportists pārkāpis likumu. Iepriekš viņš ticis aizturēts par autobusa vadītāja piekaušanu, braukšanu alkohola reibumā, kautiņa izraisīšanu bārā un bēgšanas no likumsargiem un bijis iesaistīts arī citās skandalozās darbībās.

Musatovs pēdējos reizi profesionālā līmenī hokeju spēlējis 2016./17. gada sezonā, kad pārstāvējis Slovākijas KHL klubu Bratislavas “Slovan”. Iepriekš savā karjerā viņš spēlējis arī Podoļskas “Vityaz”, Omskas “Avangard”, Jaroslavļas “Lokomotiv”, Ufas “Salavat Yulajev”, Mitišču “Atlant”, Maskavas “Spartak”, Ņižņekamskas “Ņeftehimik” un Kazaņas “Ak Bars” komandās.