foto: Rojs Maizītis
LOK ģenerālsekretārs lūdz sasaukt Olimpiskās vienības dalībnieku sapulci
Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2020. gada 15. oktobris, 10:39

LOK ģenerālsekretārs lūdz sasaukt Olimpiskās vienības dalībnieku sapulci

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks kā kapitāldaļu turētāja pārstāvis lūdz sasaukt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulci, vēsta LOK.

Kā norāda LOK, sapulces mērķis ir apzināt operatīvo situāciju Covid-19 apstākļos, kā arī apspriest LOV darbības un budžeta prioritātes 2021. gadā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu uz laiku no 17. oktobra līdz 6. novembrim aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās. Valdības pieņemtie grozījumi paredz, ka no 17. oktobra līdz 6. novembrim sporta nodarbības, tostarp, sporta skolās, tiek organizētas ārtelpās, neizmantojot ģērbtuves.

VM norādīja, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību, tāpēc paredzēts uz mēnesi aizliegt kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņus iekštelpās. Ar izmaiņām noteikumos paredzēts, ka turpmāk kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības.

Individuālo sporta veidu sportisti var turpināt individuāli trenēties ārtelpās vai apmeklēt treniņus iekštelpās, ievērojot visus nosacījumus, bet sacensības uz trim nedēļām ir aizliegtas, trešdien preses konferencē akcentēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāra vietnieks un Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš skaidroja, ka, piemēram, bokseris drīkst trenēties iekštelpās kopā ar vienu treneri, bet sacensības līdz 6. novembrim ir aizliegtas.

Minētie ierobežojumi netiks attiecināti uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.