Basketbols
2020. gada 13. oktobris, 10:12

Bertāns, pārbaudēm neuzrādot, izslimojis Covid-19; Timmam pēdējie testi negatīvi

Jauns.lv

Spēcīgajā Krievijas basketbola klubā Maskavas apgabala "Himki" spēlējošie Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma, visticamāk, abi jau izslimojuši Covid-19.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 4. oktobrī Maskavas apgabala klubs paziņoja, ka Jānim Timmam un Džordanam Mikijam un Jevgēņijam Voronovam Covid-19 analīzes bijušas pozitīvas.  Savukārt 9. oktobrī viņiem pievienojās arī Gregs Monro un Maksims Baraškovs.

Kā sarunā ar Latvijas televīzijas raidījumu "Sporta studija" pastāstīja Dairis Bertāns, viņš nav saņēmis pozitīvu Covid-19 testu, tomēr asins analīzes antivielas uzrādījušas, ka vīruss ir izslimots. Viņš pats nemaz to neesot piefiksējis.

Tikmēr Jānis Timma Reinim Ošeniekam apstiprinājis, ka pēdējie divi Covid-19 testi bijuši negatīvi, tomēr viņš vēl nedrīkst atgriezties laukumā, kamēr nav pagājušas 14 dienas kopš pozitīvā testa.

Ņemot vērā, ka savainojumu dēļ komandai nevar palīdzīētrīs vadošie spēlētāji aizsargu pozīcijās - Stefans Jovičs, Aleksejs Šveds un Eriks Makkolums, kuriem nu pievienojies arī Dairis Bertāns pēc mačā pret Tallinas "Kalev/Cramo" gūtā kvadricepsa savainojuma, situācija "Himki" vienībā ir ļoti nepatīkama.

Bertāns sarunā ar "Sporta studiju" pieļauj, ka daudzajiem savainojumiem vaina meklējama smagajos treniņos Rima Kurtinaiša vadībā. Pats Dairis, kurš uz treniņu sākumu esot bijis ļoti labā sportiskajā formā, slodzi spējis izturēt, tomēr daudz bijis ļoti smagi. Savu kājas savainojumu viņš gan ar to nesaista, jo šādi savainojumi viņu vajājot regulāri, kur, iespējams, esot kāda hroniska vaina.