foto: PA Pictures/Scanpix
Titulētais riteņbraucējs Marks Kavendišs pieļauj iespēju noslēgt profesionāļa gaitas
Marks Kavendišs.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. oktobris, 15:02

Titulētais riteņbraucējs Marks Kavendišs pieļauj iespēju noslēgt profesionāļa gaitas

Jauns.lv / LETA

Slavenais riteņbraucējs Marks Kavendišs pēc neveiksmīgā starta viendienas sacensībās "Gent-Wevelgem" norādīja, ka apsver iespēju par karjeras beigām, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kavendišs svētdien "Gent-Wevelgem" sacensībās ilgu laiku pavadīja vadošajā grupā, bet finišu sasniedza 74. vietā, par vairāk nekā sešām minūtēm iepaliekot no uzvarētāja Madsa Pedersena.

"Tās, iespējams, bija manas pēdējās sacīkstes profesionāļa karjerā," norādīja 35 gadus vecais riteņbraucējs, kurš pēdējos gados nav spējis atgūt labāko sportisko formu, jo sirgst ar Epstaina - Bāra vīrusu.

Kavendišs gan vēl atrodams prestižo viendienas sacensību "Scheldeprijs" dalībnieku sarakstā. Tās paredzētas 14. oktobrī.

Kavendišs karjeras laikā uzvarējis 48 lielo tūru posmos, bet ražīgākais viņam ir "Tour de France" velobrauciens, kurā brits finišējis pirmais 30 etapos. Tikmēr "Giro d'Italia" tūrē viņš uzvaru svinējis 15 etapos.

Viņš ir 2011. gada pasaules čempions un 2016. gada vicečempions grupas braucienā. Kavendišs karjeras laikā uzvarējis vairākās vienas dienas sacensībās, trīsreiz triumfējot "Scheldeprijs" velobraucienā.

Savukārt trekā viņa kontā ir trīs pasaules čempiona tituli medisonā un Riodežaneiro olimpisko spēļu sudrabs omniumā.

Kavendišam līgums ar savu līdzšinējo komandu "Bahrain-McLaren" ir spēkā līdz sezonas beigām, taču zināms, ka vienība to labprāt pagarinātu.