foto: Paula Čurkste/LETA
VIDEO: Paula Jonasa kritiens atzīts par trakāko motokrosā
Pauls Jonass turpina atlabt no vasaras vidū treniņa laikā gūtā savainojuma.
Citi sporta veidi
2020. gada 9. oktobris, 03:42

VIDEO: Paula Jonasa kritiens atzīts par trakāko motokrosā

Māris Siliņš

Jauns.lv

Motokrosa braucējs Pauls Jonass ticis pie ceturtās un pirmās vietas topā, kurā čempionāta rīkotāji apkopojuši dažādus kritienus no milzīga augstuma.

Motokrosā bez kritieniem neviens vēl nav kļuvis par čempionu vai labu braucēju. Nereti tie ir līdzjutēju elpu aizraujoši un bīstami sportista veselībai. No tādiem savā karjerā nav izvairījies arī pasaules eksčempions MX2 klasē Pauls Jonass. Iespaidīgākie gadījumi bijuši braucot MX2 klasē un tieši divi šādi lidojumi no milzīga augstuma iekļuvuši pasaules čempionāta organizatoru veidotajā MXGP TV sižetā.

Arī šīs sezonas lielāko daļu Jonass izlaidis savainojuma dēļ, ko guva vasaras vidū treniņa laikā. Trīs ribu lūzumi un mugurkaula trauma prasa ilgu atveseļošanos un atgriešanās sacensību apritē notiks tikai nākamajā sezonā.

Pagaidām nav zināms, kuras komandas sastāvā kalvenietis sāks 2021. gada sezonu pasaules čempionātā MXGP klasē. Jonasam līgums ar līdz šim pārstāvēto “Rockstar Energy Husqvarna” komandu ir beidzies un jauns netiks slēgts – latvieša vietu MXGP klasē ieņems dānis Jespers Šērs Olsens, kurš līdz šim brauca MX2 klasē.

Jonass esot tuvu līguma parakstīšanai ar kādu citu komandu, kas apņēmusies latvieti nodrošināt ar konurētspējīgu tehniku, taču citi izdevumi būs jāsedz pašam sportistam.