foto: AP/Scanpix
Mūsu olimpiskā cerība Laura Ikauniece 8 mēnešus nav skrējusi un tikko pārcietusi vēl vienu operāciju
Veikt kādu lēcienu Laura Ikauniece nav sadūšojusies jau ilgāku laiku, jo pat skrienot sāpes esot neciešamas.
Citi sporta veidi
2020. gada 7. oktobris, 13:34

Mūsu olimpiskā cerība Laura Ikauniece 8 mēnešus nav skrējusi un tikko pārcietusi vēl vienu operāciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas visu laiku labākā septiņcīņniece Laura Ikauniece pēdējos gados mocījusies ar dažādiem savainojumiem. Pēdējos mēnešos galvenais problēmu cēlonis ir ceļgals, kuram tikko veikta jau otra artroskopiskā operācija.

Laura Ikauniece sarunā ar LTV raidījumu “Sporta Studija” atklāj, ka sāpes ceļgalos joprojām saglabājas. Pēc martā veiktās operācijas situācija kļuva labāka, tomēr tikko veiktajā manipulācijā tā arī nav izdevies saprast sāpju cēloni, tāpēc nolemts lūgt citu speciālistu palīdzību problēmas izprašanā. Laura jau vairāk nekā gadu nav piedalījusies septiņcīņas sacensībās, kas, protams, nav viegli.

Laura atklāj, ka viņa astoņus mēnešus nav drīkstējusi skriet, kas viņas sporta veidā ir neatņemama treniņu un sacensību sastāvdaļa. Tāpēc talantīgā sportiste ir nobažījusies, ka, atsākot skriešanu, viņai varētu sākties problēmas ar citām ķermeņa daļām, piemēram, Ahileja cīpslām. Viņa gan esot treniņos pamēģinājusi skriet, tomēr sāpes esot bijušas neciešamas.

Laura nav nokārusi degunu, jo uzskata, ka visas šādas grūtības viņu rūda un padara tikai stiprāku. Tagad viņai priekšā nu jau kārtējā rehabilitācija. Viņa tic, ka smagais darbs atmaksāsies. Nākamgad Ikauniecei plānā Tokijas olimpiskās spēles, kurās, neskatoties uz sāpēm, viņai būs jāpiedalās.

Laura Ikauniece ir viena no Latvijas lielākajām cerībām nākamvasar gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs. Pirms četriem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spītējot veselības likstām, Laura spēja izcīnīt augsto ceturto vietu septiņcīņas sacensībās, sasniedzot Latvijas sportistu labāko rezultātu četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Laura Ikauniece-Admidiņa Rio izcīna ceturto vietu

gallery icon
22

Laura Ikauniece un viņas kaķene Lia

Vieglatlēte Laura Ikauniece un viņas kaķene Lia "Instagram" bildēs.

gallery icon
7