foto: AFP/Scanpix
Dažas dienas pēc šķiršanās no "Clippers" Doks Riverss ticis pie jauna darba
Slavenais NBA treneris Doks Riverss.
Basketbols
2020. gada 5. oktobris, 11:47

Dažas dienas pēc šķiršanās no "Clippers" Doks Riverss ticis pie jauna darba

Jauns.lv / LETA

Slavenais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Doks Riverss dažas dienas pēc šķiršanās no Losandželosas "Clippers" pārņēmis Filadelfijas "76ers" komandas grožus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā nedēļā Riverss un "Clippers" vienojās, ka viņš pametīs galvenā trenera amatu, bet nedēļas nogalē viņš tika apstiprināts "76ers" stūrmaņa amatā. Klubs neatklāj līguma detaļas, bet ESPN ziņo, ka vienošanās noslēgta uz pieciem gadiem.

58 gadus vecais Riverss ir "Clippers" uzvarām bagātākais treneris, septiņu sezonu laikā 564 spēlēs aizvedot komandu līdz 356 uzvarām. Viņa vadībā "Clippers" sešas reizes sasniedza izslēgšanas turnīru un četras reizes spēlēja Rietumu konferences pusfinālā.

Šosezon "Clippers", kas tika uzskatīta par vienu no favorītēm uz titulu, konferences pusfinālā izlaida vadību 3-1 un ar 3-4 piekāpās Denveras "Nuggets".

Pirms ierašanās Losandželosā 2013.gadā, Riverss deviņas sezonas vadīja Bostonas "Celtics", bet pirms tam četrus gadus bija pie Orlando "Magic" stūres. 2008.gadā viņš aizveda "Celtics" līdz NBA čempionu titulam.

Basketbolista karjeras laikā bijušais saspēles vadītājs Riverss pārstāvēja Atlantas "Hawks", "Clippers", Ņujorkas "Knicks" un Sanantonio "Spurs" komandas.

"76ers" 2019./2020.gada sezonā Rietumu konferencē ieņēma sesto vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-4 atzina Bostonas "Celtics" pārākumu. Pēc izstāšanās no "play-off" kluba vadība atlaida galveno treneri Bretu Braunu, kurš amatā bija iepriekšējās septiņas sezonas.