foto: EPA/Scanpix
"Heat" ar varenu mača izskaņu nodrošina iekļūšanu NBA finālā
Adebajo "Heat" sastāvā spēli noslēdza ar 32 punktiem.
Basketbols
2020. gada 28. septembris, 09:53

"Heat" ar varenu mača izskaņu nodrošina iekļūšanu NBA finālā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Miami "Heat" svētdien Austrumu konferences fināla sestajā duelī uzvarēja Bostonas "Celtics", kā rezultātā par NBA kausu nāksies cīnīties ar Losandželosas "Lakers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Heat" ar 125:113 (33:27, 29:33, 26:26, 37:27) uzvarēja "Celtics" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-2.

Miami komanda NBA finālā nav spēlējusi kopš 2014.gada jeb brīža, kad no kluba aizgāja Lebrons Džeimss, kurš jau pārstāv "Lakers".

Finālā "Heat" tiksies ar "Lakers", kas Rietumu konferences finālā uzvarēja Denveras "Nuggets".

Vēl noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē "Heat" bija iedzinējos ar sešu punktu starpību, taču Tailers Hero un Bams Adebajo uzņēmās iniciatīvu, kas ļāva izraut uzvaru šajā duelī. Aptuveni sešas minūtes līdz spēles beigām Adebajo ar realizētu soda metienu savu komandu izvirzīja vadībā 101:100, bet "Celtics" nespēja pārņemt vadības grožus.

Hero divi pēc kārtas iemestie tālmetieni, kā arī Adebajo acīgā piespēle Džimijam Batleram nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām jau deva 14 punktu vadību (116:102).

Adebajo spēli noslēdza ar 32 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, 22 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Džimijam Batleram, kamēr vēl 19 punktus pievienoja Hero, kura rēķinā arī piecas bumbas zem groziem un septiņas piespēles.

"Celtics" komandā 26 punkti un astoņas bumbas zem groziem Džeilenam Braunam, Džeisons Teitums izcēlās ar 24 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kas basketbolistam ir karjeras labākais sniegums. Pa 20 punktiem iemeta Markuss Smārts un Kemba Vokers.

Miami komanda izslēgšanas spēlēs ir izsēta ar piekto numuru. Pēdējo reizi klubs ar tik zemu vai zemāku numuru "play-off" spēlēja 1999.gadā, kad Ņujorkas "Knicks" (8.) piekāpās Sanantonio "Spurs".

"Domāju, ka savu labāko spēli vēl neesam aizvadījuši," pēc uzvaras Austrumu konferences finālā teica Batlers. "Esam ceļā uz to... Apzināmies, kas mums jāizdara, dodoties uz priekšu."

"Mums ir jābūt tuvu perfektiem, lai uzvarētu "Lakers". Mēs to varam."

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās