foto: Latvijas volejbola federācija
Pludmales volejbolisti Fokerots/Ābelītis izcīna sudraba medaļas Eiropas U-18 čempionātā
Citi sporta veidi
2020. gada 20. septembris, 18:38

Pludmales volejbolisti Fokerots/Ābelītis izcīna sudraba medaļas Eiropas U-18 čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots/Kārlis Ābelītis svētdien Izmirā izcīnīja Eiropas U-18 čempionāta sudraba medaļas, tādējādi Latvijai otro nedēļu pēc kārtas tikušas godalgas kontinenta jaunatnes meistarsacīkstēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar astoto numuru izsētie Fokerots/Ābelītis finālā ar 0-2 (12:21, 13:21) piekāpās čempionāta 12.numuram Jevheņijam Boiko/Vladislavam Omeļčukam no Ukrainas.

Jau ziņots, ka pirms tam pusfinālā viņi ar rezultātu 2-1 (21:17, 10:21, 15:11) pārspēja krievus Jegoru Žarovinu/Vitāliju Markovu (27.).

Laura Iecelnieka audzēkņi Fokerots/Ābelītis savā apakšgrupā uzvarēja tikai vienā no trīs spēlēm, bet izslēgšanas turnīrā latvieši līdz finālam cīnījās bez zaudējumiem.

Vēl no latviešiem šajā čempionātā Sandis Bērziņš/Dāvis Teteris un Katrīna Lukstiņa/Terēze Estere Grants izstājās "play-off" pirmajā kārtā, bet Kate Vasiļjeva/Elīza Dreimane neizkļuva no apakšgrupas.

Pagājušogad Eiropas U-18 meistarsacīkstēs Austrijas pilsētā Bādenē Varvara Brailko un Anete Namiķe ierindojās 5. vietā, bet Trents Jankovskis un Ralfs Namiķis ieņēma dalītu 9. vietu. Brailko/Namiķe pagājušajā nedēļā tika kronētas par Eiropas U-20 vecuma grupas čempionēm.

Vēl viens jaunatnes Eiropas čempionāts Izmirā norisināsies nākamnedēļ, kad tur no 23. līdz 27.septembrim notiks U-22 sacensības.