Hokejs

Karsums palīdz Maskavas "Dinamo" pieveikt Pujaca pārstāvēto "Ņeftehimik" komandu

Jauns.lv

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā palīdzēja Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pieveikt aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Karsums palīdz Maskavas "Dinamo" pieveikt Pujaca p...

Maskavas klubs guva pa vieniem vārtiem katrā trešdaļā, izceļoties Anselam Gaļimovam, Aleksandram Avcinam un Iļjam Ņikuļinam.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 14 minūtes un 35 sekundes, veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarot vienā no diviem iemetieniem, kuros piedalījās. Tāpat viņš izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja abpusēju noraidījumu par rupjību.

Šīs sezonas 11 spēlēs Karsums guvis trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, šonedēļ Maskavas komanda KHL atteikumu draftā ievietoja citu Latvijas uzbrucēju Mārtiņu Karsumu, ko vēlāk izvēlējās viena no līgas vājākajām komandām Habarovskas "Amur", tiesa, tās sastāvā viņš vēl nav debitējis.

Tikmēr Pujacs šoreiz laukumā pavadīja desmit minūtes un 51 sekundi, izceļoties ar diviem bloķētiem metieniem un vienu spēka paņēmienu.

Kā vēsta līga, šajā mačā Pujacs guvis smadzeņu satricinājumu.

"Ņeftehimik" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt otrajā duelī pēc kārtas nespēja gūt vārtus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" komanda ar iekrātiem 24 punktiem 12 mačos pacēlusies uz piekto pozīciju, bet līdere ar 28 punktiem 12 dueļos ir Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 16 punktiem 13 mačos ieņem 12.vietu, turklāt jau sāk atpalikt no labāko astotnieka, kas ir sešu punktu attālumā.

Tikmēr Austrumu konferences līderi ar 28 punktiem 14 mačos ir Omskas "Avangard", bet "Ņeftehimik" ar 20 punktiem 14 dueļos ierindojas sestajā vietā.

LETA