Citi sporta veidi
2020. gada 11. septembris, 15:55

LOK prezidents iepazinies ar sporta situāciju Daugavpilī

Jauns.lv

Piektdien, 11. septembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers viesojās Daugavpilī, kur iepazinās ar sporta situāciju Latvijas otrajā lielākajā pilsētā, vēsta LOK.

Vizītes laikā Žoržs Tikmers viesojās Daugavpils domē, kur tikās ar pilsētas vadību, kā ar apmeklēja Daugavpils olimpisko centru.

Ciemojoties olimpiskajā centrā, LOK prezidents iepazinās ar tā darbību Covid-19 pandēmijas laikā un pārliecinājās, ka sporta dzīve Daugavpilī nav apstājusies.

Tāpat Tikmers, kurš pats ir Maskavas olimpisko spēļu vicečempions akadēmiskajā airēšanā, piedalījās Daugavpils olimpiskā centrā padomes sēdē un apmeklēja arī jauno vingrotāju treniņu. LOK prezidents uzklausīja gan jaunos sportistus, gan arī viņu trenerus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka ceturtdien pirmo reizi organizācijas vēsturē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) apstiprinājusi ilgtermiņa stratēģiju 2030. Atbilstoši modernai pieejai un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām "Agenda 2020", ir noteikti divi stratēģiskie uzdevumi – vairāk nekā puse Latvijas sabiedrības regulāri sporto un Latvijas olimpiskajā komandā ir vismaz 50 atlēti.

“Spēcīgu organizāciju raksturo skaidri definēti, vienojoši un iedvesmojoši mērķi”, saka LOK prezidents Žoržs Tikmers. “Tas palīdz veidot spēcīgu komandu, apvienot cilvēkus un organizācijas, piesaistīt partnerus un domubiedrus. Šis dokuments mūsu organizācijai ir nozīmīgs, jo tas nodrošina skaidru un vienotu attīstību, dod iespēju fokusēt enerģiju un resursus, noteikt prioritātes un nodrošināt stabilitāti un attīstību.”