foto: AFP/Scanpix
"Bucks", paužot savu nostāju pret rasu nevienlīdzību, boikotē izslēgšanas spēļu piekto maču
Basketbols
2020. gada 26. augusts, 23:57

"Bucks", paužot savu nostāju pret rasu nevienlīdzību, boikotē izslēgšanas spēļu piekto maču

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Milvoki "Bucks" nav mierā ar rasu nevienlīdzības situāciju ASV, tāpēc trešdien klubs nolēma boikotēt "play-off" piekto spēli, vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēl pirms šī mača vairāki Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka Toronto "Raptors" un Bostonas "Celtics" spēlētāji tikušies, lai vienotos par iespējamu spēles boikotu.

Šādas runas spēkā pieņēmās pēc tam, kad kārtējā apšaudē ASV smagi traumēts tika Džeikobs Bleiks. Cietušo sašāvuši policisti, bet gūto savainojumu dēļ viņš, visticamāk, visu atlikušo dzīvi būs paralizēts.

Ņemot vērā, ka "Raptors" un "Celtics" komandu spēle ieplānota ceturtdien, savu nostāju pirmie pauda "Bucks" basketbolisti, kuri nemaz nedevās laukumā, lai veiktu ieslidīšanos.

Otrā laukuma pusē Orlando "Magic" veica sagatavošanos spēlei, bet četras minūtes līdz spēles sākumam pameta laukumu, jo Milvoki vienība paziņoja, ka maču neaizvadīs.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņoja, ka pirms "Bucks" lēmuma pie kluba ģērbtuves bija sapulcējušies NBA pārstāvji, kuri vēlāk arī iegāja ģērbtuvē. Īsi pēc tam sekoja paziņojums par spēles atcelšanu.

Naktī uz ceturtdienu paredzētas vēl divas spēles - Oklahomasitijas "Thunder" pret Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Lakers" pret Portlendas "Trail Blazers".

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.