Sporta zvaigznes
2020. gada 26. augusts, 17:41

Oficiāli musulmaniete: Rebeka Ibrahima tikusi pie jauna vārda

Jauns.lv

Nu jau bijusī Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Ibrahima (iepriekš Koha) sava "Instagram" profila īsajos stāstos (tie saglabājas 24 stundas), nākusi klajā ar kārtējo jaunumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rebeka "Instagram" publicējusi foto ar parakstu, ka vakar viņai ar vīru bijusi īpaša diena - viņa oficiāli reģistrējusies kā musulmaniete. 

"Parasti, kad kļūsti par musulmani, tu maini vārdu (tas man bija kaut kas jauns), bet es patiesībā to nevēlējos, jo mans vārds ir īpašs un skaists (pateicoties mammai)," raksta bijusī sportiste. 

"Tomēr tajā pašā laikā es vēlējos justies piederīga islāmam un būt vairāk reliģijā. Tāpēc izvēlējos pievienot otru vārdu. Tagad mans vārds ir Rebeka Salsabil. Vēl īpašāks tas ir tāpēc, ka vārdu izvēlējās mans vīrs. Es to iemīlēju kopš pirmā brīža, kad izdzirdēju," pievienojot sirsniņu emocijzīmes pauda Rebeka. 

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Kā pati skaidro, vārds nozīmē vietu debesīs no kuras dzer ūdeni - tīrs, skaidrs un skaists - "gluži kā sākums kļūstot par musulmanieti", sajūsmu neslēpa Latvijas sporta zvaigzne. 

Jauns.lv jau vēstija, ka Rebeka Koha maija sākumā paziņoja par saderināšanos ar Moazu Mohamedu Ibrahimu.

26. jūlija vakarā Latvijas labākā svarcēlāja 22 gadus vecā Rebeka Koha savā "Instagram" kontā pārsteidza daudzus sporta draugus, paziņojot, ka nolēmusi pāriet islāmticībā ar visām no tā izrietošajām sekām.

Galvenais iemesls ticības maiņai bija attiecības ar savu līgavaini 21 gadu veco Kataras diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu.