foto: ekrānuzņēmums no video
Kalvītis: nav pamatots lēmums Latvijā neorganizēt čempionātu hokejā, ja tas būs jārīko kopā ar Baltkrieviju
Hokejs
2020. gada 19. augusts, 15:35

Kalvītis: nav pamatots lēmums Latvijā neorganizēt čempionātu hokejā, ja tas būs jārīko kopā ar Baltkrieviju

Jauns.lv

„Ir jāsaprot, ka hokeja čempionātu organizē Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), Latvijas Hokeja federācijai ir uzticēts organizēt vienu grupas turnīru Rīgā. Šis nav Rīgas un Minskas čempionāts. Mums nav ne kopīgs budžets, ne kopīgu pasākumu, vienīgais kopīgais ir tas, ka divas komandas no Rīgas pārbrauks spēlēt pusfinālu un finālu Minskā,” Latvijas valdības izteikumus par hokeja čempionāta nerīkošanu Latvijā, ja tas būs jārīko kopā ar Baltkrieviju, RīgaTV 24 raidījumā „Ziņu Top 5” komentēja Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents, bijušais Latvijas Ministru prezidents (2004-2007) Aigars Kalvītis.

„Politiķi runā par to, ka uz emblēmām ir rakstīts Belarus un Latvia. Mēs jau varam norobežoties no Baltkrievijas valsts, tautas, bet būs grūti norobežoties no Baltkrievijas kā no kaimiņiem. Vai mēs tagad Baltkrieviju gribam izsvītrot no mūsu apziņas? Neviens neliek sadarboties ar Baltkrievijas politisko varu,” valdības izteikumus komentēja Kalvītis.

Kalvītis sacīja, ka Latvijas Hokeja federācija ir uzņēmusies saistības rīkot vienas apakšgrupas turnīru astoņām valstīm Rīgā, kur spēlēs Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Itālija. Un šim visam neesot nekāda sakara ar Baltkrieviju. Latvijas Hokeja federācijas prezidents arī atgādināja, ka ir atlikuši vien 7 mēneši līdz pasaules čempionātam. „Kāda būs Latvijas valsts reputācija, Latvijas hokeja sabiedrības reputācija, ja mēs pēkšņi, kaut kādu iemeslu dēļ pateiksim, ka mēs negribam Latvijā šīs komandas redzēt, kuras jau ir sagatavojušās, pasūtījušas apmešanās vietās, viss tiek organizēts, oktobrī sāksies biļešu tirdzniecība. Es nevaru iedomāties, ka mēs varam tādu lēmumu politiski, ne ar ko nepamatotu, pieņemt,” sašutis pauda Kalvītis.

Noņemt kādai valstij rīkot kādu grupas turnīru varot tikai Starptautiskā Hokeja federācija, līdz šim, politisku iemeslu dēļ, tas nekad neesot noticis, zināja teikt Kalvītis. Tā būšot Starptautiskās Hokeja federācijas problēma, ja kaut kādu iemeslu dēļ Latvijā vai Baltkrievijā nevarēs šo grupas turnīru aizvadīt.

„Latvija viena pati rīkot hokeja čempionātu Latvijā nevar, jo Latvijas valdība ir uzņēmusies rakstiskas garantijas pret Starptautisko Hokeja federāciju, ka viņa palīdzēs mums šīs visas problēmas risināt. Ja Latvija gribētu izvairīties rīkot šo apakšgrupas turnīru, mums nākošajai rīkotājvalstij būtu jākompensē visi izdevumi, kas tai rastos. Te par naudu vispār nav runa, lētāk ir to organizēt Rīgā nekā samaksāt šīs kompensācijas,” pārliecināts ir Latvijas Hokeja federācija prezidents.