Sporta zvaigznes
2020. gada 27. jūlijs, 07:57

Pēc saderināšanās ar Kataras sportistu svarcēlāja Rebeka Koha pārgājusi islāmā

Jauns.lv

Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha maijā paziņoja par saderināšanos ar sportistu no Kataras. 26.jūlija vakarā savā "Instagram"profilā sportiste ievietojusi fotogrāfijas ar ierakstu, kurā atklāj, ka kļuvusi par musulmanieti. Rebeka izdzēsusi visas iepriekš publicētās fotogrāfijas un aicināja cienīt viņas izvēli.

Dārgie draugi, sekotāji un visi citi!

"Esmu pieņēmusi savas dzīves lielāko lēmumu. Viss, ko es varu pateikt, ir tas, ka esmu priecīga un pateicīga par to. Esmu pārliecināta, ka rīkojos pareizi," raksta Koha.

Vienīgais, ko sportiste lūdz, ir šo lēmumu respektēt, un tie, kuriem nav sakāms nekas labs, lai labāk paklusē.

Šodien man ir īpaša diena, jo esmu kļuvusi par musulmanieti. 15:48 es izdarīju Šahādu un ienācu islāmā. (Šahāda ir musulmaņu ticības apliecinājums tam, ka Dievs ir vienīgais un, ka Muhameds ir pēdējais pravietis.)

Koha raksta, ka tagad var sākties viņas dzīves jaunā un skaistā nodaļa.

Kā musulmaniete Koha lūdz citiem nepublicēt un publiski nedalīties ar fotogrāfijām, kurās redzami sportistes mati vai ķermeņa daļas, piemēram, rokas, kakls vai kājas.

Jauns.lv jau vēstija, ka Rebeka Koha maija sākumā paziņoja par saderināšanos ar savu mīļoto vīrieti - Kataras sportistu Moazu Mohamedu Ibrahimu.

Koha ir divkārtēja Eiropas čempione, divas reizes triumfējusi pasaules čempionātā junioriem, un arī viņas jaunais mīļotais ir titulēts sportists - 2016. gadā kļuva par pasaules junioru čempionu diska mešanā.

Par to, ka viņai ir attiecības ar Ibrahimu, Koha martā pavēstīja sociālās saziņas tīklā "Instagram". Pie profila ar emocijzīmēm norādīja, ka "viņas sirds ir aizslēgta", tātad atvērta vien Moazam Mohamedam.

"Katra minūte, ko pavadu ar tevi, ir neaizmirstama," rakstīja svarcēlāja. "Tad ko man nesīs visi tie gadi, ko būšu ar tevi kopā?"

"Tu esi mana šodiena un visas manas rītdienas," tā savukārt savā "Instagram" profilā ievietoto kopbildi parakstīja Kataras sportists.