foto: Zumapress/Scanpix
Šā brīža F-1 kalendārs neļauj šosezon kronēt jaunu pasaules čempionu
F-1 nepieciešams steidzami izmainīt nolikumu.
Citi sporta veidi
2020. gada 25. jūlijs, 18:44

Šā brīža F-1 kalendārs neļauj šosezon kronēt jaunu pasaules čempionu

Jauns.lv / LETA

Lai šogad varētu kronēt Pirmās formulas (F-1) čempionu, sacensību rīkotājiem nolikumā būs jāveic izmaiņas, sestdien ziņo Vācijas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vācijas motosporta žurnāli "Auto", "Motor", kā arī "Sport" vēsta, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) Covid-19 radīto apstākļu dēļ plāno veikt izmaiņas sacensību nolikumā.

FIA Starptautiskais sporta kodekss paredz, ka F-1 čempions var tikt kronēts vien tad, ja seriāls posmus aizvadījis vismaz trīs kontinentos. Šosezon sacensības notiks vien divos kontinentos, tāpēc FIA "force majeure" apstākļos plāno veikt korekcijas.

Pēc posmiem Eiropā F-1 paredzētas sacensības Bahreinā, Abū Dabī, bet sezonas izskaņā, iespējams, būs sacīkstes arī Vjetnamā un Malaizijā.

Sezonas sākums martā bija plānots Austrālijā, bet Covid-19 dēļ pirmais posms tika aizvadīts vien jūlijā Austrijā. Zināms, ka pandēmijas dēļ šogad nenotiks etapi Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, kā arī Okeānijā un Āfrikā.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņā notiks 2.augustā Silverstonas trasē.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās