foto: AP/Scanpix
Šūmahera draugs Žans Tods dod cerības par autosporta leģendas atlabšanu
Žans Tods un Mihaēls Šūmahers bija ne vien kolēģi, bet arī labi draugi.
Sporta zvaigznes
2020. gada 24. jūlijs, 12:45

Šūmahera draugs Žans Tods dod cerības par autosporta leģendas atlabšanu

Jauns.lv

Sešarpus gadus pēc kalnu slēpošanas negadījumā gūtās galvas traumas Šūmaheru ģimenes izvēle publiski neapspriest Mihaēla veselības stāvokli pat viskvēlākajiem faniem liek domāt par ļaunāko. Radies pamats bažām, ka septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions publiski varētu vairs nekad nebūt redzams, tomēr viņa drauga Žana Toda pēdējie publiskie izteikumi atkal vieš jaunas cerības.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kurš savulaik bija "Ferrari" F-1 komandas vadītājs, ir viens no retajiem cilvēkiem, kurš tiek ielaists autosporta leģendas Mihaēla Šūmahera dzīvē. Viens no septiņkārtējā pasaules čempiona labākajiem draugiem pastāstījis britu medijam “Daily Mail” par Mihaēla atveseļošanās gaitu.

foto: AP/Scanpix
Žans Tods un Mihaēls Šūmahers bija ne vien kolēģi, bet arī labi draugi.

Žans Tods pie Mihaēla viesojās pagājušajā nedēļā: “Viņš turpina cīnīties. Es ceru, ka pasaule viņu atkal ieraudzīs. Pie tā pašlaik viņš un viņa ģimene aktīvi strādā.”

Varbūt Toda teiktais nav daudz, tomēr tas dod jaunas cerības, ka autosporta leģendas veselības stāvoklis kaut nedaudz uzlabojas un notiek virzība atveseļošanās virzienā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon

Pagājušajā mēnesī Mihaēlam Šūmaheram bija plānota cilmes šūnu transplantācija, tomēr Covid-19 pandēmijas risku dēļ tā tika atcelta.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā kalnu slēpošanas negadījuma Mihaēls Šūmahers nonāca komā, jo ar galvu bija atsities pret akmeni. Mihaēls slēpošanas trasē bija devies kopā ar savu tolaik 14 gadus veco dēlu Miku. Slaveno autobraucēju no nāves, visticamāk, paglāba ķivere, kura bija sportistam galvā.

Par Šumahera atlabšanu un nākotnes plāniem netrūkst dažādas pretrunīgas informācijas, no kuras lielākā daļa ir vienkārši spekulācijas.