foto: EPA/Scanpix
Pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā devies UFC cīkstoņa Nurmagomedova tēvs
Habibs Nurmagomedovs ar savu treneri un tēvu Abdumanapu.
Citi sporta veidi
2020. gada 3. jūlijs, 17:11

Pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā devies UFC cīkstoņa Nurmagomedova tēvs

Jauns.lv / LETA

Mūžībā piektdien devies jauktās cīņu mākslas (MMA) šova UFC neuzvarētā Krievijas cīkstoņa Habiba Nurmagomedova tēvs Abdumanaps.

Piektdien par sēru vēstīm paziņoja Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.

Krievijas mediji jau maijā ziņoja, ka pēc inficēšanās ar koronavīrusu vietējā slimnīcā nogādāts cīkstoņa tēvs. Pats Nurmagomedovs vēlāk skaidroja, ka tēvam izdevies pieveikt vīrusu, taču pamatīgi cietušas nieres un sirds.

"Viņam bija sirds infarkts, kas vēlāk tika konstatēts arī smadzenēs. Sirdi vēl varēja glābt, bet ne smadzenes. Viņš tā arī neatmodās no komas," skaidroja Kadirovs. "Stāvoklis bija pārāk smags, tāpēc iejaukties bija par vēlu."

"Ārsti darīja visu, kas viņu spēkos. Pat mēģināja sazināties ar valsts prezidentu, bet tas bija pārāk sarežģīti," teica ģimenes tuvs draugs Ramazans Rabadonvs.

 UFC cīkstoņi Džastins Geiči un Habibs Nurmagomedovs savstarpēju dueli aizvadīs 19.septembrī.

UFC 249 cīņu šovā ar Toniju Fergusonu jācīnās bija Nurmagomedovam, taču sportists pandēmijas dēļ jau bija devies mājup un vēlāk paziņoja, ka sacensībās nepiedalīsies.

31 gadu vecais Krievijas sportists savā UFC karjerā uzvarējis visus 28 dueļus, bet Geiči svinējis 22 panākumus 24 cīņās.