foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases aizsargs Balinskis karjeru turpinās Čehijā
Uvis Jānis Balinskis pēdējās sezonās apliecinājis, ka ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokeja aizsargiem.
Hokejs
2020. gada 16. jūnijs, 16:50

Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases aizsargs Balinskis karjeru turpinās Čehijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis nākamo sezonu aizvadīs Čehijas spēcīgākajā līgā Litvinovas "Verva" sastāvā, vēsta kluba tīmekļa vietne.

Bohēmijas ziemeļdaļas vienība "Verva" savu aizsardzības līniju ir nostiprinājusi ar 23 gadus veco Latvijas izlases aizsargu Balinski.

Ventspilī dzimušais aizsargs vienojies ar klubu par līgumu uz gadu ar iespēju pagarināt to vēl par gadu.

"Viņš ir labākā hokeja vecuma spēlētājs, kurš Rīgas "Dinamo" ir ievērojami progresējis," kluba vietnē saka komandas galvenais treneris Vladimirs Orsags. "Viņš ir daudzpusīgs aizsargs, kuru mēs varam izmantot gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Mēs viņu uzskatām viņu par ļoti labu aizsargu".

Balinskis hokeja gaitas uzsāka kopā ar Tukuma jauniešu komandu, turpmākās divas sezonas aizvadot Augsburgas jauniešu komandās.

2015./2016.gada sezonā viņš atgriezās mājās un spēlēja "Rīga" sastāvā Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kā arī debitēja KHL un pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi pasaules čempionāta 1A divīzijā.

Nākamajā sezonā Balinskis jau spēlēja gan "Rīgas", gan "Dinamo" rindās, izpelnoties arī startu pieaugušo pasaules meistarsacīkstēs Latvijas izlases rindās.

Spēlētājs Rīgas "Dinamo" sastāvā 135 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs ir sakrājis 34 rezultativitātes punktus, no kuriem desmit - ar gūtajiem vārtiem.

"Man bija iespēja sekot Uvja gaitām KHL pēdējos divus gadus, un pagājušajā sezonā viņš sasniedza milzīgu progresu," stāsta kluba ģenerāldirektors Pavels Hineks. "Viņš bija labākais Rīgas "Dinamo" aizsargs."

"Viņš ir jauns spēlētājs ar lielu potenciālu. Neskatoties uz savu jaunību, viņš ir startējis trīs pasaules čempionātos un aizvadījis vairāk nekā 100 mačus KHL.

Hokejists līdz šim trīs reizes ir pārstāvējis Latviju pasaules čempionātos, 19 mačos nopelnot 5 (1+4) rezultativitātes punktus.