foto: LETA
"Optibet" virslīgas čempionāts futbolā sāksies 15.jūnijā
Futbols
2020. gada 9. jūnijs, 18:59

"Optibet" virslīgas čempionāts futbolā sāksies 15.jūnijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas "Optibet" virslīgas čempionāts futbolā sāksies 15.jūnijā, vēsta informācija Latvijas Futbola federācijas (LFF) tīmekļa vietnē.

Saskaņā ar valdības, Veselības ministrijas (VM) un Ministru kabineta (MK) 9.jūnijā izziņotajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai no 10.jūnija, kad beigsies valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, būs atļauta pilnvērtīga treniņu norise profesionāļiem, amatieriem un jauniešiem, neievērojot divu metru distanci, kā arī sporta sacensību organizēšana.

Pieņemtie lēmumi ļaus uzsākt jauno "Optibet" virslīgas čempionāta sezonu ar piecām spēlēm 15. un 16.jūnijā. Mači, lai nodrošinātu to dalībnieku drošību, norisināsies saskaņā ar LFF sanitāro protokolu un katras spēles individuālo iesaistīto personu akreditēšanas sistēmu. Jautājums par skatītāju klātbūtni spēļu laikā atļautajās 300 cilvēku robežās tiks skatīts atsevišķi.

Pirmajā kārtā 15.jūnijā savā starpā tiksies RFS - "Ventspils", "Daugavpils" - "Liepāja", un "Riga" - "Valmiera", bet dienu vēlāk - "Metta" - "Spartaks" un "Tukums 2000"/TSS - "Jelgava".

LFF sanitārais protokols tiks apstiprināts LFF valdē. Citu saistošo informāciju par sacensībām, to norisi un spēļu pieejamību tiešraidēs sniegs arī Biedrība "Latvijas Futbola virslīga".

Tuvākajā laikā sacensības plāno atsākt telpu futbola virslīgas un pirmās līgas čempionātos, noslēdzot iepriekš pārtraukto sezonu. Saistošo informāciju par sacensībām un to norisi sniegs arī Latvijas Telpu futbola asociācija.

Labvēlīgas epidemioloģiskās situācijas valstī apstākļos drīzumā varēs sākties sacensību norise arī citos LFF organizētajos turnīros. Tam nepieciešama vismaz divu - triju nedēļu ilga pilnvērtīga treniņu procesa norise, kas ir iespējama, sākot no 10.jūnija. Informācija par citu sacensību norises laikiem un nosacījumiem tiks publicēta atsevišķi, LFF turpinot rūpīgi sekot līdzi kopējai situācijai.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Ar 1.jūniju ir atļauti pilna kontakta treniņi, un, lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, meistarsacīkstēm bija jāsākas ne vēlāk par jūnija pirmo pusi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.