foto: REUTERS/SCANPIX
Turcijas čempionāta līderei "Trabzonspor" uz gadu liegta dalība UEFA turnīros
"Trabzonspor" futbolisti pirms spēles.
Futbols
2020. gada 4. jūnijs, 09:59

Turcijas čempionāta līderei "Trabzonspor" uz gadu liegta dalība UEFA turnīros

Jauns.lv / LETA

Turcijas futbola čempionāta līdervienība "Trabzonspor" par finansiāliem pārkāpumiem saņēmusi viena gada diskvalifikāciju no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) turnīriem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tādējādi "Trabzonspor" nākamajā sezonā nevarēs spēlēt UEFA Čempionu līgā vai UEFA Eiropas līgā. Gadījumā, ja Turcijas kluba nekvalificēsies nākamās sezonas turnīriem, liegums būs spēkā uz 2021./2022.gada sezonu, bet ne vēlāk.

"Trabzonspor" diskvalifikāciju saņēma, jo pērn pārkāpa 2016. gadā noslēgto vienošanos ar UEFA. Finanšu godīgas spēles noteikumi tika izveidoti 2011. gadā ar mērķi, lai komandas netērētu vairāk par saviem ienākumiem, tādējādi izvairoties no bagātu īpašnieku naudas iepludināšanas klubā.

Trabzonas "Trabzonspor" jau paziņojusi, ka pārsūdzēs UEFA lēmumu. "Kaut arī respektējam lēmumu, mēs īpaši vēlamies uzsvērt, ka kopā ar mūsu kluba juristiem nepiekrītam lēmumam," teikts kluba paziņojumā.

Klubs vēsta, ka desmit dienu laikā iesniegs apelāciju CAS.

Finanšu godīgas spēles noteikumi tika izveidoti 2011.gadā ar mērķi, lai komandas netērētu vairāk par saviem ienākumiem, tādējādi izvairoties no bagātu īpašnieku naudas iepludināšanas klubā.

Astoņas kārtas pirms čempionāta beigām "Trabzonspor" ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. 53 punkti, bet sliktāki papildrādītāji, ir arī Stambulas vienībai "Bašakšehir".

Turcijas futbola līgas spēles atsāksies 12.jūnijā.