foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix
Indraša bijušo komandas biedru spēlētāji atzīst par labāko KHL hokejistu
Maskavas "Dinamo" un Krievijas izlases uzbrucējs Vadims Šipačovs.
Hokejs
2020. gada 13. maijs, 16:35

Indraša bijušo komandas biedru spēlētāji atzīst par labāko KHL hokejistu

Jauns.lv / LETA

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās sezonas labāko hokejistu spēlētāju iekšējā balsojumā atzīts Latvijas izlases uzbrucēja Mika Indraša nu jau bijušais komandas biedrs Maskavas "Dinamo" spīdeklis Vadims Šipačovs, vēsta KHL.

Spēlētāji pēc sezonas priekšlaicīgā noslēguma aprīlī aizpildīja anketas, kurās atbildēja uz vairākiem interesantiem jautājumiem. Hokejistiem bija jānorāda smieklīgākie, labākie un cienītākie spēlētāji savā komandā un visā KHL.

Spēlētāju balsojumā par pagājušās sezonas labāko hokejistu nosaukts Šipačovs, kurš saņēmis 31,4% balsu. Otro vietu ieguva Maskavas CSKA uzbrucējs Kirils Kaprizovs - 24,6%, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viens "dinamietis" Dimitrijs Jaškins (10,9%).

Par cienītāko spēlētāju līgā tiek uzskatīts pieredzes un panākumiem bagātais Pāvels Dacjuks no Jekaterinburgas "Avtomobilist", kurš ieguva 32% no visām iesniegtajām atbildēm. 22% saņēma Sergejs Mozjakins (Magņitagorskas "Metallurg"), bet 11,5% piešķirti Danisam Zaripovam (Kazaņas "Ak Bars").

Dacjuks vairāk vai mazāk tika minēts visās atbildēs. Tāpat visās kategorijās pavīdēja arī Šipačova un Mozjakina vārdi.

Savukārt par smieklīgāko līgas hokejistu nosaukts "Sochi" spēlētājs Andrejs Altibarmakjans (7%). Šajā kategorijā par Rīgas komandas jautrāko personu atzīts pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks.

Rīgas "Dinamo" hokejisti pieminēti arī pārējās kategorijās. Par cienītāko rīdzinieku atzīts kapteinis Lauris Dārziņš, bet Aleksandrs Salāks izpelnījies labākā spēlētāja godu.

Jau ziņots, ka KHL 7.maijā paziņoja galīgo vietu sadalījumu 2019./2020.gada sezonā, ierindojot Rīgas "Dinamo" 23.vietā un nenosakot KHL čempionu un Gagarina kausa īpašnieku.