Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cīkstoņa saslimšana neizjauks ilgi gaidīto UFC cīņu šovu
foto: AFP/Scanpix
Ronaldo "Džakare" Souza (pa labi) nokautē Dereku Bransonu.
Citi sporta veidi

Cīkstoņa saslimšana neizjauks ilgi gaidīto UFC cīņu šovu

Jauns.lv / LETA

Neraugoties uz jauktās cīņas mākslas (MMA) meistara Ronaldo "Džakares" Souzas inficēšanos ar koronavīrusu, sestdien plānotais cīņu šovs UFC 249 notiks pēc iepriekš paredzētā plāna.

Cīkstoņa saslimšana neizjauks ilgi gaidīto UFC cīņ...

Souza no sestdien Džeksonvillā plānotā pasākuma tika atsaukts pēc tam, kad piektdien noskaidrojies, ka cīkstonis ir inficējies ar vīrusu. Saslimšana ar koronavīrusu konstatēta arī diviem cīkstoņa asistentiem.

"UFC medicīnas personāls veica pārbaudes Souzam un diviem viņa treneriem. Pārbaudītās personas neizrāda koronavīrusam raksturīgos simptomus, taču viņi tāpat ir pametuši viesnīcu un turpmāk atradīsies paškarantīnā," teikts rīkotāju paziņojumā.

Vidējā svara cīkstonim Souzam sestdien UFC 249 šovā bija paredzēta cīņa ar brazīlieti Juraiju Holu. Šovs noritēs bez skatītāju līdzdalības, taču cīņas tiks translētas televīzijā.

Vēl dienu iepriekš abi cīkstoņi aizvadīja svēršanas procedūru. Sportistiem uz sejas bija uzvilktas maskas, kā arī tika ievērota divu metru distance.

Organizatori vēsta, ka pārējās 11 cīņas notiks pēc iepriekš paredzētā plāna. Pārējie 23 sportisti esot uzrādījuši negatīvus koronavīrusa testus.

UFC 249 cīņu šova viens no gaidītākajiem dueļiem būs starp Toniju Fergusonu un Džastinu Geijči, kuri cīnīsies par pagaidu jostu vieglajā svarā. Vēl ringā būs redzami Henrijs Sehudo un Dominiks Kruzs (svara kategorija līdz 61,2 kilogramiem), kā arī smagsvari Franciss Ngans un Jeržins Rozenstraks.

Pirms piecām svarīgākajām UFC 249 cīņām oktagonā izies arī Donalds Serone un Entonijs Petiss.

Cīņu šovu rīkotājs Dena Vaits pirms sestdienas dueļiem paudis gandarījumu, ka viņa vadītā organizācija spēs atgriezt līdzjutējos azartu, kas zudis pandēmijas radīto seku dēļ. Viņš pauda cerību, ka pēc sestdienas pasākuma piemēru no UFC ņems arī vadošās pasaules sporta līgas.