foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas "Dinamo" šosezon KHL tiek ierindoti 23. vietā
Rīgas "Dinamo" ierindoti priekšā saviem principiālajiem sāncenšiem no Minskas.
Hokejs
2020. gada 7. maijs, 13:10

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL tiek ierindoti 23. vietā

Jauns.lv / LETA

Kontinentālā hokeja līga (KHL) trešdien paziņoja galīgo vietu sadalījumu 2019./2020.gada sezonā, ierindojot Rīgas "Dinamo" 23.vietā un nenosakot KHL čempionu un Gagarina kausa īpašnieku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līga uzsver, ka saskaņā ar KHL reglamentu 2019./2020.gada sezonā notika KHL čempionāts - Krievijas hokeja čempionāts vīriešu komandām, kas sastāv no diviem posmiem. Saskaņā ar pirmā posma rezultātiem tika noteikts regulārās sezonas uzvarētājs un 16 komandas, kas piedalīsies otrajā posmā. Otrā posma - izslēgšanas spēļu - rezultātiem bija jānosaka Gagarina kausa ieguvējs, Krievijas čempions un čempionāta uzvarētāji.

Krievijas valsts iestāžu pieņemto lēmumu rezultātā, kuru mērķis bija novērst koronavīrusa pandēmiju, otrais čempionāta posms tika pārtraukts pēc pirmā izslēgšanas spēļu posma. Pēc tam līga pieņēma lēmumu par Gagarina kausa izcīņas pirmstermiņa pabeigšanu.

KHL uzsver, ka, tā kā nav iespējams turpināt čempionātu, čempiona un godalgoto vietu ieguvēju noteikšana, pamatojoties uz pirmā posma rezultātiem, kā arī uz jebkāda reitinga pamata neatbilst sportiskajam principam.

Pašreizējās situācijas analīze liecina, ka nav objektīvu un taisnīgu kritēriju, lai noteiktu KHL 2019./2020.gada sezonas godalgoto vietu ieguvējus, piebilsts KHL paziņojumā.

Izvērtējot iespējamos risinājumus, līga nolēma apstiprināt KHL čempionāta beigu tabulu, visām komandām, kuras kvalificējās konferences pusfinālam, piešķirot vietas no pirmās līdz astotajai un tās minot krievu alfabēta secībā: Kazaņas "Ak Bars", Nursultanas "Baris", Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", Ufas "Salavat Julajev", Novosibirskas apgabala "Sibirj", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA.

Atlikušās vietas no devītās līdz 24. vietai tiek sadalītas pēc sportiskā principa saskaņā ar KHL Sporta reglamenta 24.panta 7.-8.punktu, kas paredz komandu sarindošanu pēc ieņemtās vietas regulārajā čempionātā.

Līdz ar to devīto vietu ieņēma Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", 11.vietā sezonu beidza Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā un Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak", 18.vietu ieņēma Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar Artūru Saliju un Gunāru Skvorcovu ierindā, vēl divas vietas zemāk finišēja Artura Kuldas pārstāvētais Čerepovecas "Severstaļ", bet priekšpēdējo - 23. - vietu līgā ieņēma Rīgas "Dinamo", kas apsteidza vien Minskas "Dinamo" vienību.

"Esmu pārliecināts, ka šajā situācijā līga ir pieņēmusi līdzsvarotu un vienīgo pareizo lēmumu, kas atbilst sportiskajam principam," lēmumu skaidroja KHL prezidents Aleksejs Morozovs. "Pirmoreiz līgas vēsturē KHL čempionāts bija jāpārtrauc un pēc tam jāpabeidz. Tas bija grūts, bet piespiedu lēmums, ko diktēja nepieciešamība saglabāt cilvēku veselību."

"Par spīti čempionāta priekšlaicīgai pabeigšanai mums vajadzēja pavilkt svītru. Visas astoņas komandas izslēgšanas spēļu otrajā kārtā bija vienlīdzīgos apstākļos un vienādā mērā pretendēja uz Gagarina kausu. Tāpēc, ievērojot sportisko principu, mēs nolēmām visām šīm komandām piešķirt vienu un to pašu vietu - no pirmās līdz astotajai, sakārtojot tās beigu tabulā alfabēta secībā."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Apstiprināšanai KHL Direktoru padomē tiks iesniegts KHL reglamenta grozījuma priekšlikums par īpašu kārtību, ko nosaka Krievijas Hokeja federācija, lai noteiktu Krievijas čempionus, kā arī sudraba un bronzas medaļu ieguvējus 2019./2020.gada sezonā.