foto: LETA
Dālem piešķirts Latvijas Zēģelētāju savienības goda prezidenta tituls
Ansis Dāle.
Citi sporta veidi
2020. gada 2. maijs, 21:07

Dālem piešķirts Latvijas Zēģelētāju savienības goda prezidenta tituls

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ notikušajā Latvijas Zēģelētāju savienības ārkārtas biedru kopsapulcē Ansim Dālem tika piešķirts organizācijas goda prezidenta tituls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dāle titulu saņēmis par ieguldījumu burāšanas attīstībā.

"Trīs olimpiskos ciklus, būdams prezidenta amatā, Ansis Dāle pašaizliedzīgi rūpējies par burāšanas attīstību, gan meklējot labāko risinājumu sporta attīstībai, gan ievērojami palielinot LZS budžetu, gan veltot laiku starptautisko attiecību veidošanai un uzturēšanai," teikts zēģelētāju savienības paziņojumā.

Dāle dažādos statusos piedalījās piecās olimpiskajās spēlēs: 1980.gadā Tallinā burāšanas paraugdemonstrējumos, lai vindsērfingu kā klasi uzņemtu olimpiskajā saimē; 1992.gadā Barselonā kā sportists startēja "Lechner" klasē; 1996.gadā Atlantā kā sportists startēja "Mistral" klasē; 2004.gadā Atēnās strādāja kā treneris; 2016.gadā Riodežaneiro viņš bija burāšanas komandas pārstāvis.

Dāle Latvijas Zēģelētāju savienības prezidenta amatā bija iepriekšējos trīs termiņus, bet martā par organizācijas vadītāju uz nākamajiem četriem gadiem tika ievēlēts Leonīds Loginovs.