Tā Mārtiņš Pļaviņš ar ģimeni atgriezās no Ēģiptes

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ar ģimeni 2020. gada aprīlī atgriezās dzimtenē no Ēģiptes. Lūk, kā viņam gāja mājupceļā!

gallery icon
Sporta zvaigznes
2020. gada 29. aprīlis, 06:20

Pēc trim mēģinājumiem volejbolists Pļaviņš ar ģimeni beidzot no Ēģiptes atgriezies Latvijā

Marta Martinsone

Jauns.lv

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kas bija devies uz treniņnometni Ēģiptē un ar visu ģimeni šajā valstī "iesprūdis", beidzot atgriezies Latvijā.

"Mēs līdz pēdējam brīdim bijām ļoti piesardzīgi ar "sapriecāšanos”, jo uz Latviju tikām tikai ar trešo reizi," portālam Jauns.lv atklāj godalgotais volejbolists. "Bet, protams, ļoti priecājamies, ka tikām uz mājām, jo nevarēja zināt, kad mums būtu nākamā iespēja lidot..."

"Mūsu ceļš sastāvēja no vairākiem neatkarīgiem posmiem, un visgrūtākais bija sadzīvot ar sajūtu, ka, ja viens no posmiem nobrūk, tad mēs paliekam kaut kur uz nezināmu laiku,” stāsta sportists.

Taujāts par to, kādi apstākļi mājupceļā bijuši viesnīcās un lidostās, Pļaviņš atklāj, ka komfortabli nudien neesot bijis: "Kairā lidosta bija pilna, neviens neievēroja ne distanci, ne citus ar drošību saistītos noteikumus. Vietējie lidostā pat smēķē, lai gan tas ir aizliegts. Viesnīcas bija tukšas, bet strādā... Frankfurtē lidosta bija pārsvarā tukša, jo visa netiek noslogota, bet sajūta ir ļoti laba - tur ir tīrs, policisti staigā apkārt, visu kontrolē.”

foto: no privātā arhīva
Pļaviņa atvasēm lidostā, protams, gribējās nosnausties.

Volejbolists stāsta, ka nu ar ģimeni ir mājās un ievēro pašizolāciju: "Dienas iet ļoti ātri, jo mums patīk izgulēties. Noteikti arī uzturēsim sevi formā. Četrpadsmit dienas nosēdēt mājās - tas mūs galīgi nesatrauc!”

Pļaviņš uzsver, ka gaidīs brīdi, kad varēs pilnvērtīgi turpināt savas sportista gaitas. „Ir cerība, ka pirmajā septembrī varētu atsākties turnīru organizēšana. Tas dod motivāciju trenēties. Bet plānot treniņus varēšu tikai pēc 12. maija, kad, cerams, atvieglos ierobežojumus un ļaus spēlēt pludmalē divi pret divi,” saka sportists.

Līdzjutēji lidostā "Rīga" sagaida Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu

gallery icon