foto: REUTERS/SCANPIX
Vairākas ģimenes iesūdzējušas tiesā uzņēmumu, kura helikoptera avārijā gāja bojā Kobe Braients
Kobes Braienta un viņa meitas Džannas piemiņas vieta.
Sporta zvaigznes
2020. gada 21. aprīlis, 16:30

Vairākas ģimenes iesūdzējušas tiesā uzņēmumu, kura helikoptera avārijā gāja bojā Kobe Braients

Jauns.lv / LETA

Vēl četru bojāgājušo pasažieru ģimenes locekļi iesūdzējuši tiesā kompāniju, kuras helikoptera avārijā dzīvību zaudēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kobe Braients un vēl astoņas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien Losandželosas tiesā prasību iesniegušas vēl divas ģimenes, bet pirms pāris mēnešiem "Island Express Helicopters" tiesā iesūdzēja arī Vanesa Braienta, kura zaudēja ne tikai savu vīru, bet arī meitu. Kompānija atteikusies sniegt komentārus.

Atšķirībā no Braientas iesniegtās prasības, šajās kā viens no atbildētājiem netiek minēts helikoptera pilots Ara Zobajans. Visās prasībās nāvē tiek vainota "Island Express Helicopters", kura organizēja lidojumus, un "Island Express Holding", kurai piederēja helikopters.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

ASV Nacionālās transporta drošības pārvaldes (NTSB) sākotnējās izmeklēšanas rezultāti neliecina par to, ka lidaparātam būtu radušās kādas tehniskas problēmas. Helikopters pirms ietriekšanās kalnā lidoja cauri mākoņiem apgrūtinātas redzamības apstākļos.

Kā savā prasībā apgalvo Braienta, Zobajans, veicot lidojumu miglā, bija neuzmanīgs un viņam vajadzēja to vajadzēja atcelt.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

Braients mūžībā aizgāja 26.janvārī 41 gada vecumā, avarējot helikopteram, kurā atradās deviņas personas.

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

Kobes Braienta un Džannas piemiņas pasākums Losandželosā

Ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples” centrā, lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu.

gallery icon
31