foto: imago images/Gribaudi/ImagePhoto
Slavenais itāļu futbolists Vialli atveseļojies no vēža
Džanluka Viali.
Sporta zvaigznes
2020. gada 14. aprīlis, 10:37

Slavenais itāļu futbolists Vialli atveseļojies no vēža

Jauns.lv / LETA

Bijušā Itālijas izlases uzbrucēja Džanlukas Vialli atveseļošanās no vēža ir "pārsteidzoša ziņa" pēc tam, kad bijušais kluba uzbrucējs atklāja, ka viņš uzvarējis otrajā cīņas kārtā ar šo slimību, Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" pirmdien paziņoja sociālajā tīklā "Twitter".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

55 gadus vecais Vialli, kurš no 1998. līdz 2000.gadam arī vadīja "Chelsea" klubu kā galvenais treneris, 2018. gadā pieveica vēzi, bet pagājušajā gadā paziņoja, ka atkal cīnās ar to.

"Džanluka Vialli pēc 17 mēnešu ilgas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi ir to uzvarējis. Pārsteidzošas ziņas," sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja viņa bijušais klubs.

Bijušais Itālijas valstsvienības un Turīnas "Juventus" uzbrucējs pirmdien publicētajā intervijā Itālijas laikrakstam "La Repubblica" paziņoja, ka "testi neuzrāda nekādas slimības pazīmes".

Vialli pastāstīja, ka decembrī viņš pabeidza divus ķīmijterapijas ciklus - "vienu astoņus, bet otru - deviņus mēnešus garu", un viņam bija "labi".

"Es esmu laimīgs, pat ja to pasaku tikai sev, ka esmu drošajā pusē," viņš teica. "Atgūt savu veselību nozīmē vēlreiz paskatīties uz sevi spogulī, redzēt, ka aug mati un ka nevajag man zīmēt uzacis ar zīmuli. Man ir ļoti paveicies, salīdzinot ar daudziem citiem cilvēkiem."

Vialli, kurš strādāja Itālijas valstsvienībā par delegācijas vadītāju, uz "Chelsea" pārcēlās 1996.gadā, neilgi pēc tam, kad kopā  ar Turīnas "Juventus" uzvarēja Čempionu līgā.

Viņš spēlēja Londonas komandā līdz 1999.gadam, palīdzot tai izcīnīt Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu 1997.gadā, un pēc Rūda Gullita atlaišanas 1998.gadā tika iecelts par vienības galveno treneri.

Vialli tosezon aizvadīja "Chelsea" līdz Līgas kausam un Eiropas kausu ieguvēju kausam, atkārtoti izcīnot FA kausu 2000.gadā. Viņš tika atlaists no amata nākamās sezonas sākumā, vēlāk pārņemot pēc spēka otrās līgas kluba "Watford" grožus.

Kā spēlētājs Vialli kopā ar "Juventus" 1995.gadā sasniedza dubli, kļūstot par Itālijas čempionāta uzvarētāju un izcīnot Itālijas kausu, bet Itālijā visspilgtāk atmiņā viņš palicis kā daļa no lieliskās priekšējās līnijas līdzās Roberto Mančīni Dženovas klubā "Sampdoria", kuras rindās viņš ieguva 1991.gada Itālijas čempiona titulu, Eiropas kausu ieguvēju kausu un trīs svinēja uzvaru Itālijas kausā.

Spēlētājs arī bija tuvu tam, lai 1992.gadā uzvarētu Eiropas kausa izcīņā, Vemblija stadionā ar 0:1 piekāpjoties Johana Kruifa vadītajai Spānijas komandai "Barcelona".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās