foto: AP/Scanpix
Maģiskais Džonsons paredz NBA sezonas atsākšanos bez skatītājiem
Bijusī NBA kluba Losandželosas "Lakers" zvaigzne Maģiskais Džonsons uzskata, ka spēlētājiem nebūs grūti pielāgoties.
Basketbols
2020. gada 10. aprīlis, 21:09

Maģiskais Džonsons paredz NBA sezonas atsākšanos bez skatītājiem

Jauns.lv / LETA

Bijusī NBA kluba Losandželosas "Lakers" zvaigzne Maģiskais Džonsons uzskata, ja NBA spēles atsāksies šajā sezonā, tās būs bez līdzjutējiem, un spēlētājiem nevajadzētu rasties grūtībām, pielāgojoties spēlei tukšos stadionos, savu viedokli ceturtdien paužot amerikāņu raidorganizācijai CNN.

Bijusī NBA zvaigzne un viens no Losandželosas "Dodgers" beisbola komandas īpašniekiem saka, ka būs vajadzīga tikai viena spēle, kurā spēlētāji pielāgosies aizvadīt mačus bez skatītājiem.

"Teiksim, ka NBA atgriežas bez līdzjutējiem. Tiklīdz jūs izspēlēsiet vienu spēli bez līdzjutējiem, jūs pielāgosieties tam, ka tur nav fanu," ceturtdienas vakarā sacīja Džonsons. "Mēs visu savu dzīvi esam spēlējuši arī tādos laukumos, kur nav līdzjutēju. Basketbolisti pielāgosies."

Džonsons, kurš ir arī bijušais Losandželosas "Lakers" prezidents, sacīja, ka, atgriežoties profesionālajam sportam, tas palīdzēs valstij atveseļoties pēc vīrusa.

Epidēmija līdz šim visā pasaulē ir nogalinājusi vairāk nekā 95 000 cilvēku, tostarp vismaz 16 000 amerikāņu un vairāk nekā 500 kanādiešu.

"Mums ir nepieciešams sports, it īpaši tādā laikā kā šis, bet tikai tad, ja tas ir droši," Džonsons teica CNN. "Sports atgriezīsies, iespējams, sākumā - bez līdzjutējiem."

60 gadus vecais Džonsons, kurš 1991.gadā atklāja, ka viņam ir HIV, uzskata, ka NBA maču nebūs, kamēr nav stabilizējusies situācija Covid-19 uzliesmojumā ASV un spēlētājus var pienācīgi pārbaudīt.

Daži veselības eksperti ir prognozējuši, ka sociālās distancēšanās ierobežojumi varētu palikt spēkā daudz ilgāk nekā līdz maija sākumam, baidoties no veselības krīzes pasliktināšanās.

Lebrons Džeimss apgalvoja, ka marta sākumā viņš nevar iedomāties spēlēt tukšās arēnās.

"Lebronam ir taisnība, bez faniem ir grūti spēlēt," sacīja Džonsons. "Tie puiši vēlas zināt, kurš ir pasaules čempions. Ja viņiem būs iespēja atgriezties, viņi visi ir veseli un visi tiek pārbaudīti, viņi atgriezīsies, lai kronētu čempionu. Viņi vēlas redzēt, kura ir labākā komanda NBA. Ceru redzēt, vai "Lakers" var uzvarēt čempionātā."

Tikmēr Setonholas universitātes veiktā aptaujā, kuras rezultāti tika publiskoti ceturtdien, tika noskaidrots, ka 72 procenti amerikāņu neapmeklēs sporta pasākumus, ja spēles atsāksies bez vakcīnas pret Covid-19.