Futbols
2020. gada 5. aprīlis, 20:43

UEFA prezidents kritizē FIFA palīdzības fonda plānus koronavīrusa skartajiem

Jauns.lv / LETA

 Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins kritizē Starptautiskā futbola federāciju asociācijas (FIFA) plānoto palīdzības fonda līdzekļu sadales procesu tiem, ko futbolā smagi skārusi koronavīrusa Covid-19 pandēmija, amatpersonas sestdienas izteikumus citē Vācijas sabiedriskās televīzijas kanāls ZDF.

FIFA otrdien paziņoja, ka tā "strādā pie iespējas nodrošināt palīdzību futbola sabiedrībai visā pasaulē pēc šīs pandēmijas finansiālās ietekmes uz futbolu visaptveroša novērtējuma."

UEFA vadītājs Čeferins sestdien ZDF izteicās, ka visu procesu nevajadzētu atstāt tikai FIFA rokās.

"FIFA skaidrojums bija tāds, ka viņi vēlas to izmantot tiem, kam tas nepieciešams steidzami. Mums tam vajadzētu piekrist, lai FIFA administrācija tad var izlemt, kurš cik daudz naudas saņems. Manuprāt, un tā domāju ne tikai es, tas ir mazliet dīvaini," sacīja Čeferins.

"Tam ir nepieciešams stingrs regulējums, un jūs to nevarat vienkārši atstāt FIFA administrācijas rokās, lai uzzinātu, kam vajadzīgs visvairāk palīdzības. Tas ir pārāk vienkāršoti."

Tā nav pirmā reize, kad Slovēnijas jurista un futbola funkcionāra Čeferina viedoklis ir savādāks nekā FIFA prezidentam Džanni Infantino.

Tikmēr FIFA kopā ar sešām konfederācijām strādā pie scenārijiem, kuros sezona tiek pagarināta pēc ierastā 30.jūnija galatermiņa, kas ietekmētu spēlētāju līgumus un transfērus.