foto: Ieva Lūka/LETA
Tambijevs tomēr netiks pie iespējas trenēt KHL klubu
Hokeja speciālists un kādreizējais Latvijas izlases hokejists Leonīds Tambijevs.
Hokejs
2020. gada 1. aprīlis, 10:36

Tambijevs tomēr netiks pie iespējas trenēt KHL klubu

Jauns.lv / LETA

Vladivostokas "Admiral" komanda, kuras vadību pirms nedēļas pārņēma Latvijas treneris Leonīds Tambijevs, taupības nolūkā nākamajā sezonā nespēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), lēmusi Piejūras novada Kultūras un sporta ministrija.

Lai pārvirzītu līdzekļus cīņai ar koronavīrusa izplatību, apgabals nolēmis lauzt visus profesionālā sporta līgumus uz 2020./2021.gada sezonu. Tāpat finansiālas problēmas ir kluba ģenerālsponsoram AS "Vladivostokas jūras tirdzniecības osta".

""Admiral" komanda nākamajā sezonā KHL nespēlēs, klubā paliks tikai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) un U-18 vienības, kā arī bērnu un junioru sporta skola," uzsver apgabala kultūras un sporta ministre Žana Kuzņecova.

Taupības pasākumi skāruši arī futbola, basketbola un volejbola komandas.

""Admiral" ar sapratni pieņēmusi šo lēmumu, jo Piejūras novada cilvēku dzīvība un veselība mums ir pašas lielākas vērtības. Šajā brīdī ir daudz svarīgākas sociālās jomas, kurām nepieciešams atbalsts. Ceram, ka vīruss tiks uzvarēts, čempionāti atsāksies un līdzjutēji atkal "Fetisova arēnā" varēs vērot hokeju. Šobrīd "Admiral" par savu prioritāti izvirzījusi bērnu un jauniešu sporta attīstību, kam ir visa nepieciešamā bāze. Sporta skola turpinās gatavot audzēkņus, bet "Taifun" komanda ar vietējiem hokejistiem piedalīsies MHL turnīrā," teikts kluba paziņojumā.

Tikai pagājušajā nedēļā "Admiral" noslēdza līgumu ar 49 gadus veco Tambijevu, kuram tā būtu pirmā pieredze KHL. 

"Admiral" KHL spēlē kopš 2013.gadā, šajā laikā trīs reizes iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Aizvadītajā sezonā tā Austrumu konferencē ieņēma 12.vietu.