foto: LETA
Merzļikins pagaidām paliks ASV
Elvis Merzļikins.
Hokejs
2020. gada 30. marts, 09:23

Merzļikins pagaidām paliks ASV

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pagaidām paliks ASV un Latvijā neatgriezīsies, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja viņa mamma Sandra Vanaga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikraksta pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Merzļikins pēc NHL sezonas apturēšanas gribēja no ASV atgriezties Latvijā, taču to kavēja fakts, ka viņa līgava Aleksandra ir Polijas un Šveices pilsone.

Vēlāk Aleksandra saņēma ieceļošanas atļauju Latvijā. Abi vēlējušies lidot uz Rīgu un Latvijā pārlaist dīkstāves laiku, tomēr iespējamais lidojumu grafiks izrādījās pārāk ilgs un sarežģīts - ceļā nāktos pavadīt 62 stundas un 15 no tām lidostā Ņujorkā.

Tieši Ņujorka šobrīd ir vīrusa epicentrs ASV, tāpēc ilgstoša uzturēšanās lidostā palielinātu risku inficēties ar koronavīrusu. Merzļikins iepriekš, apspriežot lidošanas jautājumu, laikrakstam pauda satraukumu par Aleksandru, jo viņai ir astma, bet Covid- 19 primāri rada iespaidu uz plaušām. Tādējādi abi pieņēmuši lēmumu palikt Kolumbusā.

Kopumā šajā sezonā Merzļikins, kurš NHL alkst pārspēt Artura Irbes sasniegumus, 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,35 ripas un atvairījis 92,3% metienu. Piecās spēlēs vārtsargs savos vārtos nav ielaidis ne ripu.

NHL sezonas pārtraukšanas brīdī Kolumbusas vienība ar 81 punktu 70 mačos Austrumu konferencē ieņēma astoto vietu. Līgas amatpersonas joprojām vēlas pabeigt regulāro sezonu un sarīkot pilnu izslēgšanas spēļu ciklu pat tādā gadījumā, ja koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ Stenlija kausa ieguvējs noskaidrosies augustā.