foto: AFP/Scanpix
Olimpiskās spēles tiks pārceltas par tieši vienu gadu
Citi sporta veidi
2020. gada 29. marts, 15:48

Olimpiskās spēles tiks pārceltas par tieši vienu gadu

LETA

Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies, visticamāk, no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar, ziņo Japānas raidsabiedrība NHK un "New York Times".

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un olimpisko spēļu organizatori Japānā šonedēļ atlika no 24.jūlija līdz 9.augustam Tokijā paredzētās spēles koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ. Tā ir pirmā šāda veida kavēšanās moderno spēļu 124 gadus ilgajā vēsturē.

Kā pauda SOK prezidents Tomass Bahs, gala lēmums par norisies laikiem tiks pieņemts tuvāko trīs nedēļu laikā. Nākamvasar paredzēti vairāki pasaules čempionāti olimpiskajos sporta veidos, taču vairākas federācijas jau ziņojušas par gatavību pārcelt savas meistarsacīkstes.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.