Citi sporta veidi
2020. gada 23. marts, 16:37

Eiropas Handbola federācija atceļ pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās kārtas spēles

Jauns.lv / LETA

Eiropas Handbola federācija (EHF) pirmdien paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku atliktas aprīlī paredzētās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās kārtas spēles, kurās Latvijas izlasei bija paredzēta cīņa ar Izraēlu, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Latvijas nacionālajai handbola izlasei kvalifikācijas turnīrā "play-off" pirmajā kārtā aprīlī bija jātiekas ar Izraēlas valstsvienību, bet EHF pieņēmusi paredzamu lēmumu sakarā ar straujo koronavīrusa izplatību visā pasaulē uz nenoteiktu laiku atlikt šos mačus.

Iepriekš bija paredzēts, ka pirmā spēle notiks 16.aprīlī Izraēlas valstsvienība laukumā Telavivā, "Shlomo" arēnā, savukārt atbildes spēlei bija jānotiek 19.aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Tāpat jau bija zināms, ka Latvija - Izraēla dueļa uzvarētājai "play-off" izšķirošajā kārtā par vietu pasaules čempionāta finālturnīrā būs jāspēkojas ar Portugāli, kas šogad aizvadīja labāko Eiropas čempionātu valsts vēsturē. Grupu turnīrā portugāļi pieveica Franciju (28:25) un Bosniju un Hercegovinu (27:24) un atzina tikai Norvēģijas pārākumu (28:34), izcīnot otro vietu grupā un iekļūstot sacensību otrajā posmā.

Portugāļi pārsteidza arī Zviedriju (35:25) un Ungāriju (34:26), taču piedzīvoja zaudējumus pret Islandi (25:28) un Slovēniju (24:29), bet spēlē par piekto vietu atzina Vācijas pārākumu (27:29). Izšķirošā kārta pasaules čempionāta kvalifikācijā būtu jāizspēlē laika posmā no 5. līdz 11.jūnijam, taču, ņemot vērā pašreizējo situāciju visā pasaulē, arī par šiem datumiem šobrīd skaidrības nav.

Latvijas Handbola federācija (LHF) turpina būt aktīvā komunikācijā ar EHF un operatīvi informēs par jaunumiem.