foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX
Ikauniece pēc ceļgala operācijas saglabā cerības piedalīties olimpiskajās spēlēs
Februāra sākumā jau ziņots, ka sportistei ir ceļa trauma.
2020. gada 13. marts, 18:00

Ikauniece pēc ceļgala operācijas saglabā cerības piedalīties olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas 2019.gada labākā vieglatlēte Laura Ikauniece pēc ceļgala operācijas nav zaudējusi cerību piedalīties 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Februāra sākumā jau ziņots, ka sportistei ir ceļa trauma. Ikauniece toreiz sarunā atzina, ka ziemas sezonā neplāno startēt, it īpaši tāpēc, ka pasaules čempionāts telpās Ķīnā koronavīrusa dēļ pārcelts uz 2021.gadu. 

Pirms mēneša viņa intervijā raidījumam "Sporta studija" atklāja, ka šogad plāno piedalīties tikai Olimpiādē.

"Profesionālam sportistam vienmēr ir svarīgs balanss starp būšanu veselam un progresēt savā disciplīnā. Šī iemesla dēļ es pieņēmu lēmumu par ceļgala operāciju, kas noritēja labi. Jā, šajā brīdī tas apgrūtina manu ceļu uz olimpiskajām spēlēm, taču es esmu cīnītāja. No otras puses skatoties, tas man palīdzēs doties tālāk un kļūt par pēc iespējas labāku sportisti. Degu nepacietībā strādāt pie atlabšanas procesa un pēc iespējas ātrāk atgriezties sacensībās. Esmu lepna par savu ceļu - mani sasniegumi un sapņi palīdz man koncentrēties uz būt pozitīvi noskaņotai," piektdien sociālajā vietnē "Instagram" rakstīja Ikauniece.

Ikauniece pērn Eiropas čempionātā telpās izcīnīja piekto vietu pieccīņā, turklāt laboja pašai piederošu Latvijas rekordu. Savukārt maijā viņa Gecisā izcīnīja otro vietu prestižajās daudzcīņas sacensības vieglatlētikā, izpildot 2020.gada olimpisko spēļu normatīvu.