"Treniņbikses valkāju biežāk nekā kleitas" – Laura Ikauniece-Admidiņa par savu ikdienu un skaistumu
“Diētu neieturu, vienīgi raugos, lai uzturs ir sabalansēts. Īpaši svarīgi ir uzņemt olbaltumvielas, taču, ja organisms vēlas kādu ātro uzkodu, neatsaku,” par saviem ēšanas paradumiem stāsta Laura.
Sporta zvaigznes
2015. gada 7. novembris, 08:02

"Treniņbikses valkāju biežāk nekā kleitas" – Laura Ikauniece-Admidiņa par savu ikdienu un skaistumu

Jauns.lv

“Lai gūtu panākumus, daudz jāupurē,” sarunā ar žurnālu "OK!" neslēpj septiņcīņniece, bronzas medaļas ieguvēja pasaules čempionātā vieglatlētikā Laura Ikauniece-Admidiņa. Viņa stāsta par savu ikdienu un ļauj ielūkoties profesionālā sporta aizkulisēs.

9:00 Pēc starta pasaules čempionātā vieglatlētikā Pekinā man līdz oktobrim bija atpūtas periods, kad treniņi nav tik intensīvi, kā ierasts. Modinātājs nozvana deviņos, bet patiesībā ap šo laiku mostos arī bez tā – neesmu ilgā gulētāja. Man patīk rāmi, nesteidzīgi rīti. Vīrs (Rolands Admidiņš, masieris – Red.) jau septiņos ir aizbraucis uz darbu, tāpēc brokastis gatavoju tikai sev. Cenšos variēt – sākot no vārītām, ceptām olām un omletēm, beidzot ar tortillām. Izdzeru arī krūzi baltas, ļoti saldas kafijas vai kapučīno. Fonā vienmēr skan televizors – tas var būt mūzikas kanāls vai kāds seriāls, galvenais, lai nav klusums. Līdz treniņam ir pusotra vai divas stundas, tās pavadu, pošoties un rotaļājoties ar savu mīluli – Skotijas stāvausu kaķi Lia (saīsinājums no Laura Ikauniece-Admidiņa – Red.). Ar ķermeņa kopjošo un dekoratīvo kosmētiku eksperimentēju – vēlos saprast, kas man der un patīk vislabāk. Pašreiz lietoju Rich matu kopšanas līdzekļus un Dior ķermeņa krēmu, nupat iegādājos arī Dior BB krēmu. Dodoties uz treniņu, ar to pietiek. Skropstas nav jākrāso, jo jau vairāk nekā trīs gadus tās pieaudzēju. Tas ir ērti, turklāt, ja sacensībās līst, neizsmērējas tuša. Novērtēju labu manikīru, tāpēc priekšroku dodu gelish lakai. Izvēlos ērtu apģērbu – piegulošus vai saplēstus džinsus, T kreklu, ādas jaku, saulesbrilles. Kājās – Nike botas, piemēram, Air Max. Jāatzīst, treniņbikses valkāju biežāk nekā kleitas. Kleitu un kurpes izvēlos ļoti retos gadījumos, piemēram, dodoties uz kādu pasākumu.

11:00

Man vēl nav autovadītāja apliecības, tāpēc uz treniņu dodos kājām vai ar sabiedrisko transportu, taču lielākoties mani visur izvadā vīrs vai treneris. Atpūtas periodā treniņš ilgst līdz divām stundām, sezonas laikā – līdz trīs stundām. Iesildīšanās posmā austiņās klausos motivējošu mūziku. Puse manā pleilistē esošo dziesmu ir vīra gaumē, taču arī man patīk reps un hiphops – tas uzkurina.

13:00

Ja treniņš ir no rīta, atlikusī diena ir brīva. Šovasar absolvēju Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti un ieguvu veselības mācības un sporta skolotāja izglītību. Studiju laikā treniņi notika pēcpusdienās pēc lekcijām, mājās atgriezos tikai ap astoņiem. Nu pēc treniņa varu darīt, ko vēlos. Izbaudu laiku, ko varu pavadīt mājās, jo aptuveni četrus mēnešus gadā esmu treniņnometnēs Tenerifē vai Portugālē, kur treniņi notiek divas reizes dienā un laiks starp tiem jāvelta organisma atjaunošanai, nevis zvilnēšanai saulē pie jūras, kas ļoti atņem spēku. Profesionālajā sportā jāupurē daudz, taču es nesūdzos, jo man patīk tas, ko daru, turklāt zinu, ka pēc karjeras beigām atgūšu nokavēto – varēšu skrituļot, braukt ar riteni, slēpot un snovot, cik uziet. Kad esmu mājās, laiks ir rūpīgi saplānots. Labprātāk to pavadu kopā ar vīru, tiekos ar draudzenēm un ieturu pusdienas kādā kafejnīcā vai uzņemu viesus pie sevis. Ja esmu mājās, ar prieku gatavoju, jo man ir svarīgi, ko ēdu. Visbiežāk uz mana šķīvja ir meža gaļa. Arī vista, liellops, lasis un daudz salātu. Tos audzēju pati uz balkona – ik pavasari mamma sastāda un atved lielu kasti. Diētu neieturu, vienīgi raugos, lai uzturs ir sabalansēts. Īpaši svarīgi ir uzņemt olbaltumvielas, taču, ja organisms vēlas kādu ātro uzkodu, neatsaku. Man ļoti garšo saldumi, īpaši konfektes un kūkas. Cenšos atteikties no cepumiem un baltmaizes. Ēdu kā jebkurš normāls cilvēks, kaut vajadzētu ieturēties kā sportistei – piecas reizes dienā. Pie tā man vēl jāpiestrādā. Pēdējos trīs mēnešos pirms Pekinas pastiprināti domāju par to, kā ēdu, un varbūt tāpēc rezultāts bija tik labs. Arī turpmāk mēģināšu starp ēdienreizēm iestarpināt uzkodas – riekstus un banānus – papildu enerģijai.

20:00

Piekārtoju māju un sagaidu vīru ar vakariņām. Mācību periodā mani vakari bija sasteigti un stresa pilni, bet, kopš absolvēju Universitāti un esmu precējusies, tos vairāk izbaudu. Mēs vakariņojam, es iededzinu sveces, pārrunājam dienā piedzīvoto un skatāmies televizoru. Kad esam kopā, uzmanību veltām viens otram un telefonus nelietojam.

23:00

Lai vīrs izgulētos, cenšos doties pie miera ātrāk. Respektēju, ka otram no rīta ir agri jāceļas, un arī manam režīmam tas nāk par labu.

Vēl par Lauru Ikaunieci-Admidiņu

Patīk:

atpūta pie dabas un SPA, jaunas garšas restorānos un kafejnīcās, gatavot ēst un uzņemt viesus.

Kino: komēdijas.

Grāmatas:

psiholoģiskas un motivējošas.

Lietotnes: Instagram un Facebook. Arī Snapseed fotogrāfiju pārveidošanai un Myfitnesspal, kad nepieciešams palielināt svaru.

Mācās:

pateikt nē un vairāk laika veltīt sev, jo pēc treniņiem ir svarīgi pilnvērtīgi atjaunoties.

Labākā relaksācija: atpūta mājās.

Uztraukumā vislabāk nomierina:

saruna ar vīru. Viņš vienmēr atrod īstos vārdus.

Lauras somā vienmēr ir: maks, plānotājs un mobilais telefons. Dodoties izklaidēties, arī lūpu spīdums.

Treniņi:

notiek katru dienu, izņemot svētdienas. Sestdienās – patstāvīgi, bez trenera.

Tuvākās sacensības: 2016. gada maijā – sacensības Austrijas pilsētā Gecisā, vasarā – Eiropas čempionāts Amsterdamā, augustā – olimpiskās spēles Riodežaneiro.

Laila Pastare, žurnāls “OK!” / Foto: Toms Norde, Instagram, Edijs Pālens/LETA