foto: AFP/Scanpix
Notikušas Kobes Braienta un viņa meitas Džannas bēres
Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020).
Sporta zvaigznes
2020. gada 12. februāris, 12:59

Notikušas Kobes Braienta un viņa meitas Džannas bēres

Jauns.lv

Helikoptera avārijā 26. janvārī bojāgājušie Kobe un Džidži Braienti guldīti zemes klēpī. Leģendārais basketbolists un viņa meita jau piektdien privātā ceremonijā pavadīti pēdējā gaitā Korona Del Marā, kas atrodas netālu no Losandželosas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AFP/Scanpix
Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020).

Par Losandželosas "Lakers" leģendas bērēm plašāka sabiedrība informēta vien pēc četrām dienām. "Vanesa un visa ģimene vēlējās privātu ceremoniju, lai varētu netraucēti sērot par savu traģēdiju," vēstī "Entertainment Tonight" avoti.

Atvadu ceremonija bijusi patiešām emocionāla, ikvienam tās dalībniekam bijis psiholoģiski grūti to izturēt. "Viņiem joprojām ir grūti aptvert, ka zaudēti divi lieliski cilvēki," tuvinieku izjūtas apraksta medijs.

Pagājušajā nedēļā Vanesa Braienta paziņoja, ka viņas vīra un meitas piemiņai veltīts pasākums "Staples Center" arēnā notiks 24. februārī jeb 24.02.2020. Šim datumam ir simboliska nozīme. Ar 24. numuru spēlēja Kobe, 2. numurs uz krekla meiteņu basketbola sacensībās bija bojāgājušajai Džannai, 20 gadus Kobe spēlēja NBA un tieši tik pat ilgu laiku viņš bija kopā ar savu sievu Vanesu.

Losandželosas mērs Eriks Garseti pavēstījis, ka īpašā ceremonijā tiks godināts ne vien Braienta ieguldījums basketbolā. "Šis pasākums būs veltīts cilvēkam, kurš bija ne tikai basketbolists. Tiks godināts arī tēvs, līderis, filmu veidotājs, aktieris un daudz kas cits. Cilvēks, kurš bija daudz kas vairāk nekā sportists," saka mērs, kurš rīko šo ceremoniju kopā ar Braienta ģimeni.

Losandželosā cilvēki sēro par bojāgājušo NBA leģendu Kobi Braientu un viņa 13 gadu veco meitu Džannu

gallery icon
95

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28