foto: AFP/Scanpix
Bļugeram vārti "Penguins" uzvarā pār "Panthers"; Merzļikinam pārtrūkst astoņu uzvaru sērija
Hokejs
2020. gada 9. februāris, 09:00

Bļugeram vārti "Penguins" uzvarā pār "Panthers"; Merzļikinam pārtrūkst astoņu uzvaru sērija

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzēdams Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pitsburgas hokejisti viesos  ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pārspēja Floridas "Panthers", izcīnot trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs.

Spēles septītajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Kriss Letangs, bet četras minūtes vēlāk Bļugers pēc Džeka Džonsona metiena pie tālā vārtu stūra uzņēma ripu un pārspēja Sergeju Bobrovski, panākdams 2:0. Divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Maiks Hofmans vienus vārtus atguva.

 
Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē Sidnijs Krosbijs vairākumā panāca 3:1, bet 69 sekundes vēlāk Brets Konolijs samazināja pārsvaru. Atlikušajās 35 minūtēs vārti netika gūti, un uzvaru ar 3:2 svinēja pitsburgieši.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 20 minūtes un četras sekundes, kas viņam ir otrs lielākais laiks sezonā. Viņš trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja deviņos no 20 iemetieniem un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugers, kurš "Latvijas Avīzes" aptaujā tika atzīts par 2019.gada pašmāju labāko hokejistu, šajā sezonā piedalījies visās 54 cīņās, kurās guvis astoņus vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderību +5.

"Penguins" ar 73 punktiem 54 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, bet "Panthers" ar 64 punktiem 54 mačos ir desmitā.

Pitsburgas komanda nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā cīnīsies ar Tampabejas "Lightning".

Tikmēr Latvijas hokeja izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam pārtrūka astoņu uzvaru sērija Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs. Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Kolorādo "Avalanche".

Pateicoties Seta Džounsa precīzajam metieniem, "Blue Jackets" pēc diviem periodiem bija vadībā ar 1:0. Tiesa, trešās trešdaļas otrajā pusē Merzļikinu pārspēja Nezems Kadri un Neitans Makinons, kuri sarūpēja latvietim un pārējiem mājiniekiem zaudējumu. Pirmajā epizodē "Blue Jackets" nevarēja izraidīt ripu ārā no savas zonas, bet otrajā vārtu zaudējumā Merzļikins nespēja apturēt Makinona spēcīgo metienu.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 20 no 22 pretinieku mestajām ripām. Šo spēli no rezervistu soliņa vēroja otrs "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Pirms tam Merzļikins bija svinējis astoņas uzvaras pēc kārtas, piecas reizes šajā sērijā paliekot "sausā". Viņš šajā sezonā laukumā devies 25 cīņās, kurās svinējis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 2,19 ripas un atvairījis 93,0% metienu.

Latvietis ir līgas līderis "sausajās" spēlēs un dala pirmo vietu atvairītajos metienos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kolumbusas komanda pēdējās 15 spēlēs ar Merzļikinu vārtos izcīnījusi 12 panākumus, kas ļāvis krietni uzlabot situāciju turnīra tabulā. "Blue Jackets" pašlaik atrodas "play-off" zonā.

"Blue Jackets" ar 69 punktiem 56 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto pozīciju, bet "Avalanche" ar 68 punktiem 53 dueļos ir otrā Rietumos.

Kolumbusas vienība nākamajā spēlē pirmdien mājās cīnīsies ar Tampabejas "Lightning".